El ple de Manresa dona suport al poble bolivià davant «el cop d'estat de les oligarquies del país»

La moció de Fem Manresa ha rebut el suport d'ERC i Junts per Manresa mentre que PSC i Cs s'han abstingut

ERC, JxManresa i Fem Manresa han votat en suport al poble bolivià davant el cop d'estat que ha patit
ERC, JxManresa i Fem Manresa han votat en suport al poble bolivià davant el cop d'estat que ha patit | Pere Fontanals
21 de novembre del 2019
Actualitzat el 22 de novembre a les 16:23h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous una moció de Fem Manresa de suport al poble bolivià "en revolta contra el cop d'estat executat per les oligarquies del país, com també al govern presidit per Evo Morales". La proposició dels anticapitalistes ha rebut el suport del govern -ERC i Junts per Manresa-, mentre que el PSC i Ciutadans s'han abstingut.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Manresa mostra el seu rebuig "a la llarga ingerència nord-americana a l'Amèrica Llatina" i exigeix al govern de l'Estat espanyol "que no reconegui a la colpista Jeanine Áñez com a presidenta interina de Bolívia".

En la seva intervenció, el regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, ha posat sobre la taula que l'exèrcit de Bolivia va exigir a Evo Morales la seva renúncia, la trentena de morts des del cop d'estat, l'incendi provocat a casa de la germana del president legítim, o la humiliació soferta per l'alcaldessa d'una de les principals ciutats del país, com a exemples de la cruesa del cop d'estat.

Per part del PSC, Felip González ha recordat que a Manresa hi viuen 250 persones originàries d'aquest país i que "segurament es troben dividits en dues meitats" sobre a qui donen suport. "No es pot opinar en blanc o negre sobre uns fets que passen a més de 9.000 quilòmetres d'aquí", ha apuntat.