Les obres de l'actual fase de construcció dels accessos al Museu Comarcal s'allargaran fins a gener

L'Ajuntament licitarà abans d'any la fase definitiva que s'iniciarà el 2020 i que té un pressupost d'1.770.000 euros

Nou accés al Museu Comarcal amb l'estructura metàl·lica ja instal·lada
Nou accés al Museu Comarcal amb l'estructura metàl·lica ja instal·lada | M. Soldatova
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:56h
La fase obres que es porta a terme en els accessos de l'antic col·legi Sant Ignasi que ha d'acollir el futur Museu del Barroc de Catalunya s'allargarà més del previst degut a la seva complexitat i l'Ajuntament de Manresa calcula que es podrà donar per finalitzada el mes de desembre o de gener.

Durant aquesta setmana, una grua de volums ha apuntalat l'estructura metàl·lica que s'ha soldat a les bases de formigó i que completarà l'obra general de l'accés al Museu Comarcal per la façana oest.

Un cop finalitzada aquesta fase s'iniciarà la fase definitiva que està previst que comenci a executar-se durant el proper any i que té un cost total de 1.773.177 euros. Aquesta fase inclou el tancament i acabats dels nous accessos, la rehabilitació de la façana oest, on hi han els accessos, i el reforç i substitució dels sostres de les plantes 1 i 2 de les ales oest i nord, on hi ha l'accés actual a la Via Sant Ignasi.

El pressupost es finançarà amb 615.284 euros del fons FEDER, 90.240 euros de Cultura de la Generalitat, 200.000 euros, aproximadament, del conveni de la Fàbrica Nova, i amb 867.653 euros de fons propis de l'Ajuntament. A part, l'Ajuntament ha demanat altres subvencions, pendents de confirmar-se.

El mes de febrer de 2018 es van aturar les obres dels nous accessos a l'antic Col·legi de Sant Ignasi i el mes següent, la Junta de Govern Local va aprovar l'expedient de resolució de contracte, per incompliment contractual per part de l'empresa adjudicatària. Després de fer els tràmits per a la nova contractació, finalment a finals de març de 2019 es van reprendre les obres, que van a càrrec de Constructora del Cardoner, de Manresa. El cost de l'obra que es va adjudicar va ser de 479.961,36 euros, i el termini d'execució, era de 4 mesos.