El 59è Ral·li 2000 Viratges arriba renovat i amb la mirada posada en la seixantena edició

Se celebrarà aquest divendres i dissabte, amb prop de 121 quilòmetres de trams cronometrats i de noves carreteres per descobrir

El 59è Ral·li 2000 Viratges arriba renovat i amb la mirada posada en la seixantena edició
El 59è Ral·li 2000 Viratges arriba renovat i amb la mirada posada en la seixantena edició | Biela Club Manresa
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:57h
El Biela Club Manresa ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida, aquest dissabte, 23 de novembre, a una nova edició del Ral·li 2000 Viratges; una edició que estarà marcada per nombroses novetats, sobretot presents en el recorregut i amb l'extensió dels trams cronometrats (121 quilòmetres). De fet, en la cinquanta-novena edició d'aquest reconegut certamen automobilístic, se n'estrenaran molts, de trams. En aquest sentit, si bé hi seguiran sent presents el parc d'assistència d'Artés, els punts de connexió de Cardona i Puig-reig, així com el tram de Taurons (de 10,950 quilòmetres), enguany s'hi afegiran el d'Aleny (de 9,8 quilòmetres); el d'Hostalnou (de 12 quilòmetres); el de La Font-Cardona (de 6,6 quilòmetres); el de Galera (10,6 quilòmetres), i el de Puig-reig (10,55 quilòmetres).

Aquest darrer (el de Puig-reig, que es coneix amb el nom de tram de La Guàrdia) s'ha hagut de retallar "perquè els propietaris i veïns de la zona no estan d'acord amb el transcurs de la prova per les seves carreteres", han explicat, aquest matí de dijous, els de Biela Club Manresa, a través d'un comunicat que han fet públic a les xarxes. "Ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió perquè hem detectat indicis que en aquest tram la gent no respectava les normes de circulació ni dels reconeixements", han manifestat.

Tot i que el gruix principal de la prova tindrà lloc dissabte (començarà a dos quarts de nou del matí des del parc d'assistència d'Artés), com ja és tradició, divendres al vespre (a les vuit) es farà una presortida de vehicles des de davant de Cal Xavi, a Manresa.

El 59è Ral·li 2000 Viratges -puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis- culminarà dissabte a la nit, amb l'entrega de premis i trofeus a la sala SevenSeven, antiga discoteca Silenci (al polígon Els Trullols de Manresa).

Escalfant motors per una seixantena edició "ben sonada"

En l'acte de presentació de la 59a edició del Ral·li 2000 Viratges (que va tenir lloc a la sala SevenSeven -antiga discoteca Silenci- de Manresa), el president del Biela Club Manresa, Toni Ramos, va assegurar que les innovacions en el recorregut d'enguany responen a una voluntat d'arribar a la seixantena edició amb el llistó ben alt. En una mateixa línia es va expressar el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Toni Massegú, que va assenyalar que "ens hem de posar a treballar de seguida" per, l'any vinent, celebrar un 60è aniversari "ben sonat".

Una crida al seny

La prova automobilística que se celebrarà aquest cap de setmana a les comarques centrals sempre gaudeix d'una gran afició, que segueix, en directe i in situ, com els vehicles van passant pels diversos trams reglamentats. És precisament aquesta afluència de gent la que fa que des de l'organització es faci una crida al seny. "Demanem a tothom que busqui un lloc segur per presenciar la prova, ja que aquesta seguretat és la clau que proporciona l'èxit", va recalcar Anna Cazorla, directora de l'esdeveniment, que també va instar els participants a "respectar i seguir" les recomanacions de l'organització.
Arxivat a