Patrimoni

L'Estany organitzarà dissabte la segona conferència per descobrir el seu patrimoni local

La jornada girarà a l'entorn de la mina de dessecació de l'Estany

per Redacció, 21 de novembre de 2019 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dissabte a partir de 2/4 d'11 del matí tindrà lloc el segon acte del Cicle de conferències [RE] Descobrint el patrimoni de l'Estany amb el títol Construcció i restauracions de la mina de dessecació de l'Estany. La matinal tindrà lloc a la Casa de Cultura de l'Estany.

Una de les finalitats de la Casa de Cultura de l'Ajunta­ment de l'Estany és contribuir a la creació, la recopilació i la divulgació de coneixement sobre el patrimoni històric, arquitectònic, artístic, natural, cultural i etnològic del municipi. Amb aquest objectiu, ha organitzat la segona edició del cicle anual de conferències [RE] Descobrint el patrimoni de l'Estany que vol apropar a la ciutadania alguns dels aspectes menys habituals i més desconeguts del patrimoni local, sempre sota la guia de professionals experts en la matèria que, en cada edició, afrontaran un tema diferent des de diverses vessants.


En aquest cicle la temàtica gira entorn d'una gran obra d'enginyeria del segle XVIII: la mina de desguàs de l'estany, una canalització feta en pedra seca i soterrada, construïda amb pendent per tal de facilitar el dessecament per gravetat de l'aigua acumulable als terrenys dels prats adjacents.

Programa de la conferència


- 10.30 h Presentació de la jornada per part de Jordi Morros Cardona, arquitecte coordinador del II Cicle.
- 10.40 h Conferència: El procés històric de dessecació d'estanys a la plana empordanesa, impartida per Francesc Romagosa Casals, professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona.
- 11.20 h Conferència: Construcció i conservació de la sèquia medieval de Manresa, impartida per Laia Muns Serra, gestora cultural i directora del Parc de la Sèquia, i Jordi Piñero Subirana, historiador.
- 12.00 h Conferència: Passat, present i futur de la tècnica de la pedra seca, impartida per Roger Solé Coromina, oficial marger de pedra seca. 

L'entrada és lliure.

 

Participació