Divendres tindrà lloc l'acte de graduació de la promoció 2018-2019 de la UPC Manresa

L'acte se celebrarà al teatre Kursaal

Redacció
20 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:14h
El divendres, dia 22 de novembre, a les 19 h, se celebrarà l'acte de graduació dels 113 estudiants i estudiantes de grau, postgrau i màster de la promoció 2018-2019 de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), centre docent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Manresa. L'acte tindrà lloc al Teatre Kursaal de la ciutat.
 
L'any 1942, l'actual UPC Manresa va iniciar la seva activitat com a Escola de Capatassos Facultatius de Mines, un centre docent especialitzat en la formació de tècnics per al sector miner que va emergir a la zona. L'Escola ha evolucionat amb l'entorn i actualment imparteix estudis de grau i màster en els àmbits de l'enginyeria civil, l'enginyeria de telecomunicació, l'enginyeria industrial, l'enginyeria informàtica i l'enginyeria d'automoció, així com en medi ambient, sostenibilitat i recursos naturals. A més d'atendre les demandes de perfils professionals del teixit industrial, l'activitat de la UPC a Manresa aporta coneixement, recerca i solucions als reptes formatius, socials, ambientals i productius del territori.

L'acte de graduació de la promoció 2018-209 d'estudiantat de grau, postgrau i màster, que tindrà lloc el 22 de novembre, a les 19 h, al teatre Kursaal (Passeig Pere III, 35, Manresa) comptarà amb la participació de diversos representants de l'administració autonòmica i local, així com del món industrial i acadèmic. Hi intervindran Ricard Font Hereu, president del consell d'administració dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Xavier Obradors i Berenguer, físic manresà i director de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), que apadrinaran la promoció 2018-2019. També hi intervindran Gemma Fargas, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat a la UPC; Rosa Argelaguet, directora de la UPC Manresa; i Valentí Junyent, alcalde de Manresa, qui presidirà l'acte. 

Presentada per la periodista, geògrafa i meteoròloga manresana Míriam Santamaria, la gala comptarà també amb la intervenció de l'estudiant amb millor expedient de tota la promoció, i serà l'escenari de la imposició de bandes a l'estudiantat i de diversos guardons. 

En el decurs de la cerimònia s'atorgaran els premis als millors expedients de grau i de màster per part de les empreses Meinsa, Bobitecnic, AUSA, Anviplas, Webdom Labs, Mármoles Hermanos Moratonas, Àrids Solestany i la Caixa d'Enginyers. També es lliuraran els premis Domènec Valero, TIC Bages i Emili Viader als millors treballs de fi de grau i màster, que atorguen el Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM), l'Associació TIC Bages i la Càtedra  Iberpotash en Mineria Sostenible, respectivament.

Així mateix, s'atorgaran els Premis DENSO als dos millors expedients de selectivitat matriculats a primer curs de la UPC Manresa, als dos millors expedients obtinguts fins al segon curs matriculats al grau en Enginyeria Mecànica i als quatre millors expedients obtinguts fins al segon curs matriculats al grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.

Durant l'arribada dels assistents, els integrants dels equips d'estudiants Dynamics UPC Manresa, Roadrunners i Coyotes Team, i Synergy Racing Team mostraran al pati del Kursaal els vehicles amb els quals competiran a la Formula Student, la cursa solidària UNIRAID i Moto Student, respectivament.

La gala comptarà també amb l'actuació musical del grup Caracara, i de la Colla Castellera Penjats del Campus de Manresa, que posarà punt i final a l'acte.