El Nou Congost continua sent un fortí a Europa i el BAXI Manresa apallissa el Filou Oostende (85-58)

Amb aquesta victòria, els manresans se situen tercers a la classificació del seu grup

El BAXI Manresa ha superat de forma clara el Filou Oostende
El BAXI Manresa ha superat de forma clara el Filou Oostende | BCL
19 de novembre del 2019
Actualitzat el 20 de novembre a les 7:36h
Queda ben clar que la Basketball Champions League i la lliga Endesa són dues competicions ben diferents. El BAXI Manresa continua imbatut com a local a la competició europea després de derrotar el Filou Oostende. El partit no ha estat d'aquells que enganxin als aficionats. Tampoc permetrà recuperar sensacions però evita entrar en una ratxa negativa de derrotes en el còmput global de la temporada. William Magarity, amb catorze punts, ha estat el màxim anotador de l'equip de Pedro Martínez.

Frankie Ferrari, Luke Nelson, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i Jordan Sakho han format el quintet inicial del BAXI Manresa. El Filou Oostende ha començat amb Jean-Marc Mwena, Braian Angola, Dusan Djorjevic, Shevon Thompson i Amar Sylla. Els manresans han començat freds com en partits anteriors. L'Oostende s'ha avançat amb cinc punts seguits. Sakho era l'únic jugador del BAXI Manresa capaç de veure l'anella rival. Sense aconseguir atrapar el seu rival (4-9, minut 4). Vaulet volia liderar la reacció del seu equip. Primer amb un tap en defensa i posteriorment amb un 2+1 en atac.

Pedro Martínez introduïa canvis a l'equip per trobar un quintet que funcionés. Un dels homes que ha entrat ha estat Ryan Toolson. L'escorta s'ha presentat amb una cistella que donava el primer avantatge al BAXI Manresa (13-12, minut 8). L'avantatge local ha durat fins a l'inici del segon quart. En aquest cas, la reacció manresana no s'ha fet esperar. Un parcial de 10-0 posava els bagencs en una bona situació. L'Oostende errava tot allò que llançava. Els belgues només han sumat sis punts en tot el segon quart. Els de Martínez tenien l'ocasió de trencar el partit. Però tampoc tenien un encert massa elevat. Tot i això, el marcador era còmode al descans (33-22, descans).

El BAXI Manresa ha volgut sentenciar per la via ràpida només sortir dels vestidors. Ferrari ha sumat vuit punts seguits. Jou ha anotat dos tirs lliures dels tres que ha intentat. Amb l'espectacular esmaixada de Amar Sylla, el tècnic de l'Oostende no en tenia prou i decidia aturar el partit (43-24, minut 23). El marcador s'ha mantingut entorn d'aquesta distància durant força minuts. Amb una petita tendència a reduir la distància per part dels visitants. Sylla s'ha encarat dos cops amb el públic després d'anotar dos tirs lliures. El segon cop li ha costat una tècnica.

Tot plegat perquè el conjunt bagenc seguís manant amb claredat a manca dels darrers deu minuts (61-44). Magarity posava els 20 punts a favor del seu equip només començar el darrer període. Els triples del suec han donat un nou impuls al marcador. N'ha sumat tres en menys de tres minuts als que ha sumat un rebot amb posterior cistella (76-52, minut 35). Deividas Dulkys, que no havia tingut minuts, ha entrat a la pista i ha sumat dos triples seguits. Amb el lituà, han estat onze els jugadors del BAXI Manresa que han anotat. Només Sergi s'ha quedat en blanc. El 85-58 final situa els bagencs en tercera posició del grup A de la Champions Basketball League.

Incidències: Eddie Viator (França), Gvidas Gedvilas (Lituània) i Valerio Grigioni (Itàlia) han estat els àrbitres designats per dirigir el partit. El BAXI Manresa ha hagut de jugar amb la samarreta suplent perquè l'Oostende només n'ha portat una i era de color vermell. David Kravish ha estat baixa un partit més. Per part de l'Oostende no han pogut jugar ni Loic Schwartz ni Mikyle McIntosh.