MAPES El Gran Recapte d'Aliments tindrà 65 punts de recollida al Bages i 8 al Moianès

Divendres i dissabte es porta a terme la tradicional jornada solidària a favor de les famílies més vulnerables del territori

Imatge d'un punt de recollida d'aliments del Gran Recapte
Imatge d'un punt de recollida d'aliments del Gran Recapte | Banc dels Aliments
19 de novembre del 2019
Actualitzat el 21 de novembre a les 8:30h
"Per a algunes delegacions territorials del Banc dels Aliments, la campanya del Gran Recapte els suposa, gairebé, cobrir les necessitats locals de tot  l'any", explica Jaume Torras, el delegat al Bages de la Fundació Banc dels Aliments. "Perquè cal tenir en compte que els productes que es recullen durant la jornada del Gran Recapte serveixen per cobrir les necessitats de cada municipi", segueix.

Fins a 65 supermercats i establiments d'alimentació al Bages i 8 al Moianès funcionaran com a punt de recollida d'aliments i productes de primera necessitat aquest proper divendres i dissabte. Jaume Torras espera superar, o igualar, els 70.000 quilograms de productes que es van recollir l'any passat a la comarca del Bages, en total, que serviran per ajudar les gairebé 3.000 persones beneficiàries d'aquest suport vital. Al Moianès, el 2018 es van recollir 4.410 quilograms que van donar cobertura a 118 persones.



Durant tot el dissabte, voluntaris de les diverses entitats locals seran als punts de recollida i qui vulgui podrà aportar productes de suport a la campanya. Els organitzadors demanen productes de llarga conservació perquè es puguin emmagatzemar sense patir per la seva caducitat. Un cop finalitzada la campanya, la majoria d'establiments col·laboren fent la seva pròpia aportació de productes en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.

El Gran Recapte és una campanya que es fa a nivell de país, que el 2018 va comptar amb la col·laboració total de 28.000 voluntaris i va recollir 4.310.000 quilograms de 2.926 punts de recollida. Cada una de les entitats gestiona localment els productes recollits en el seu municipi. Així, per exemple, els productes recollits a Navarcles aniran a parar a les famílies més vulnerables de Navarcles, i els recollits a Sant Vicenç de Castellet, aniran a famílies de Sant Vicenç.



La Fundació Banc dels Aliments està formada per entitats benèfiques sense ànim de lucre que tenen per objectiu recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades.