Els Castellers de Santpedor celebren els seus cinc anys de trajectòria amb una actuació a Madrid

Va tenir lloc aquest passat dissabte, i també hi van prendre part els castellers de Cerdanyola i la colla castellera de Madrid

Foto de família de la Colla Castellera de Santpedor durant la seva escapada a Madrid
Foto de família de la Colla Castellera de Santpedor durant la seva escapada a Madrid | Castellers Santpedor
NacióManresa
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:53h
Anant fins a Madrid per fer una actuació juntament amb les colles castelleres de la ciutat en qüestió i de Cerdanyola del Vallès. Així és com van encetar, els Castellers de Santpedor, els actes de celebració dels seus cinc anys de vida (el febrer del 2015 la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va determinar la seva condició de colla de ple dret).
 
L'escapada a Madrid va tenir lloc aquest passat cap de setmana. El mateix dissabte, dia 16, els santpedorencs van reunir-se, a dos quarts de cinc de la tarda, amb els castellers de Madrid i de Cerdanyola a la plaça Murillo (entre els museus de Botànica i del Prado) per dur a terme una actuació conjunta. Els encarregats d'obrir l'acte van ser els del Bages, que van executar un pilar de 4; van desmuntar un 3 de 6 amb el pilar en primera ronda, i van descarregar un 4 de 6 amb el pilar. En segona ronda, van assolir el 4 de 6 i, finalment, van aconseguir completar el 3 de 6 amb el pilar que se'ls va resistir en la primera. Ja en ronda de pilars, els de la camisa daurada van descarregar un pilar de 5 i un pilar de 4.
 
Per la seva banda, la colla cerdanyolenca va descarregar el 4 de 6 amb el pilar; el 3 de 6 amb el pilar; el 4 de 6, i dos pilars de 4. Els madrilenys van fer-se amb un 4 de 6 amb el pilar; amb un 2 de 6; amb un 5 de 6 —després de desmuntar-lo una vegada—, i amb dos pilars de 4.
 
Un cop acabada l'actuació, les dues colles van sopar plegades. L'endemà, els Castellers de Santpedor van fer una visita guiada per llocs emblemàtics de Madrid i, després de dinar, ja van tornar cap a casa.
Arxivat a