Alumnes del CEIP Montserrat de Sant Salvador de Guardiola coneixeran la reutilització de gots de plàstic

Participaran en una jornada de portes obertes a l'empresa Ecofestes

Gots reciclables
Gots reciclables | Ecofesta
Redacció
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:22h
Del 16 al 24 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany se centra en l'educació i la comunicació per a la prevenció de residus. En el marc d'aquest eix temàtic, Ecofestes es suma a la proposta amb una jornada de portes obertes per l'alumnat de tercer curs del CEIP Montserrat de Sant Salvador de Guardiola. L'activitat es durà a terme el 20 de novembre, a les 9.30h del matí, i alumnes d'aquesta escola podran conèixer de primera mà com funciona la reutilització d'envasos d'ús alimentari i la necessitat de la reutilització vers la cultura de l'un sol ús. L'activitat també inclou la visita a les instal·lacions d'Ecofestes.

L'educació i la comunicació són claus per conscienciar que el millor residu és aquell que no es genera. Educació i comunicació són peces claus per mostrar l'impacte que tenen els residus mal gestionats al medi ambient. El planeta i els recursos són finits i des d'aquest punt urgeix buscar maneres de produir i consumir de forma més sostenible, aplicant una economia circular, en equilibri amb el nostre entorn. I en aquest sentit, Ecofestes juga un paper important en la promoció de la reutilització en els àmbits de l'oci i lleure per tal que els esdeveniments siguin més sostenibles.

Ecofestes es dedica a promocionar i gestionar el got i el plat reutilitzable en esdeveniments. No només es pretén reduir els envasos d'un sol ús, sinó que Ecofestes vol donar solucions per a poder fer efectiva la reutilització d'aquests envasos de la manera més fàcil i amb menor impacte ambiental. Seguint amb el lema El millor residu, és el que no es genera, Ecofestes aposta pel sistema de lloguer i retorn que permet recuperar l'envàs utilitzat per així rentar-lo i posteriorment donar-li més usos.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus es celebrarà del 16 al 24 de novembre de 2019. Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat a aquelles empreses i institucions que adquireixen un compromís ambiental per prevenir els residus en l'àmbit català i europeu.

Aquesta visibilitat s'accentua gràcies a la participació de l'empresa en un esdeveniment comú europeu i simultani en 40 regions de 34 països, a més a més de rebre el suport de la Comissió Europea.