La CGT denuncia «assetjament laboral» en el servei de neteja de Manresa

El sindicat amenaça amb que si continua la persecució dels escombriaires "ens obligaran a agafar el camí de l'autodefensa"

La CGT denuncia persecució a vehicles i personal de neteja de Manresa
La CGT denuncia persecució a vehicles i personal de neteja de Manresa | AjM
Redacció
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:53h
La secció sindical de la CGT a FCC ha emès un comunicat on denuncia "l'assetjament laboral" que pateixen els treballadors del servei de neteja de Manresa, amb un augment de les càrregues de treball "fins a límits surrealistes".

El sindicat responsabilitza de la situació a l'Ajuntament de Manresa, que fa que treballadors "que porten molts anys pagant amb els seus ronyons les retallades del govern municipal" hagin de cobrir la feina que no fan els vehicles de neteja a causa de "la persecució" que pateixen a través dels GPS per complir amb els recorreguts que tenen assignats.

La CGT denuncia que aquest seguiment als vehicles fa que no puguin fer una feina mínimament acceptable i aquest fet repercuteix a la resta de serveis de neteja manual. Tot plegat, explica el sindicat, provoca "les persecucions" per part dels tècnics de l'Ajuntament i encarregats de FCC que "amenacen i sancionen a treballadors del servei de neteja manual".

El sindicat culpa "directament" a l'Ajuntament de Manresa, i en especial al departament tècnic, per la "nefasta gestió del servei", i avisen que "la paciència se'ns esgota". La CGT amenaça amb que si segueixen pel camí de la repressió, es veuran obligats "a agafar el camí de l'autodefensa".