L'Escola Agrària de Manresa organitza tres jornades tècniques aquest novembre

Sobre el cultiu de la maduixera, l'aplicació de te de compost i inoculació de micorrizes, i els substrats alternatius a la torba

L'Escola Agrària acollirà, durant el mes de novembre, tres jornades
L'Escola Agrària acollirà, durant el mes de novembre, tres jornades | EAM
Redacció
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:36h
La segona quinzena de novembre, l'Escola Agrària de Manresa organitza diverses jornades tècniques, en el marc del Pla anual de transferència tecnològica.

22 de novembre: Cultiu ecològic de maduixera

Els fruits vermells ofereixen la possibilitat de produir amb poc temps i poca inversió fruites de temporada. S'explicaran les tècniques que cal tenir en compte a l'hora de cultivar-ne: varietats, necessitats hidríques, naturalesa del sòl, problemes sanitaris... i es veuran diferents experiències de productors de maduixa ecològica.

26 de novembre: Aplicació de te de compost i inoculació de micorrizes en horticultura

En aquesta jornada tècnica de cultius hortícoles, diferents grups de treball exposaran la recerca i experimentació aplicada per entendre, millorar i interactuar amb la fertilitat biològica del sòl agrícola. Els fongs micorrízics presents al sòl permeten una millor captació d'aigua i nutrients i estimulen certs processos metabòlics que poden beneficiar el cultiu. La cobertura permanent del sòl i l'aplicació de biopreparats a base de micorrizes és una alternativa de millora per assegurar la colonització de les arrels. La recerca aplicada ha mesurat aspectes pràctics de la producció, el maneig del reg i l'aplicació de fertilitzants, per millorar la presència de fongs micorrízics al sòl.

29 de novembre: Substrats alternatius a la torba en agricultura ecològica

Els vivers de Catalunya utilitzen majoritàriament substrats basats en torba. La torba és un material no renovable que constitueix la base d'ecosistemes únics i amenaçats arreu del planeta. La producció agrària ecològica també utilitza aquest material, en especial per a la producció de planter. La jornada té com a objectiu posar sobre la taula la informació actualment disponible i la recerca que en aquest aspecte realitza el projecte Organic+, que estudia els inputs controvertits en producció ecològica i busca alternatives més sostenibles.