La cinquena edició del Vinya Cros solidari aplega 800 corredors

L'organització tanca inscripcions 24 hores abans de la cursa i deixa sense dorsal a gairebé un centenar de corredors

Sortida de la Vinya Cros des de l'Oller del Mas
Sortida de la Vinya Cros des de l'Oller del Mas | Oller del Mas
Redacció
17 de novembre del 2019
Actualitzat el 18 de novembre a les 10:39h
Més de 1.000 persones esperaven aquest diumenge la sortida de la cinquena edició del Vinya-Cros solidari. Vuit-cents corredors i acompanyants han gaudit d'una cursa solidaria que es consolida al Bages com una de les curses amb més participació. El recorregut a l'entorn de l'Oller del Mas i el bon ambient fan que any rere any la cursa augmenti de corredors i esgoti tots els dorsals superant totes les expectatives de l'organització. 

A les 9.30h es donava el tret de sortida a la cursa de 21km i a les 10h sortien els corredors de 5 i 10km. Enguany, i per celebrar la cinquena edició s'estrenava un nou recorregut, la mitja marató de muntanya, un circuit per vinyes, bosc i corriols amb un desnivell de 600m al que s'han atrevit 90 corredors. A l'arribada, i com cada any, als corredors els esperava una botifarrada, vins, formatges i 18 premis per als guanyadors dels 3 circuits gentilesa d'empreses col·laboradores.

En la categoria general de 21 km, el guanyador ha estat Lluís Ruiz amb un temps de 1h 26' seguit per Marc Giné i Miguel Ángel Martínez que ha quedat tercer. En la categoria femenina el pòdium ha estat per Neus Rossiñol amb un temps de 1h 52' seguida per Núria Pubill i Anna Montanyà. En la categoria general de 10km, el pòdium masculí ha estat format per Arnau Montiel amb un temps de 35', en segon lloc Blai Hermoso i el tercer lloc ha estat per Gabriel Prat. En la categoria femenina, Esther Cruz ha arribat primera amb un temps de 42'26'' seguida per Laura Fernandez i Laia Montoya. En la categoria més popular, la de 5km, el pòdium masculí ha estat per Isaac Martínez, Rachid Taouli i Alberto Lao mentre que el femení ha estat per Roser Pérez seguida de Sandra Martínez i Sònia Peix. Tots els corredors han confirmat que el recorregut i el paisatge entre boscos i vinyes és un element clau de la cursa i el bon ambient i clima a l'arribada fan que molts dels corredors repeteixin any rere any.

Més de 45 voluntaris han participat en el desenvolupament de la cursa i diferents empreses i entitats de la zona han col·laborat per tal d'assolir amb èxit aquesta iniciativa. Els diners recaptats amb les inscripcions van destinats a beques de formació per a nens i joves en risc d'exclusió, un projecte liderat per la Fundació del Convent de Santa Clara. Amb les inscripcions, la venda de cafès i de botifarres s'han recaptat més de 8.000€ per aquest projecte.

Gràcies a les empreses col·laboradores s'han pogut cobrir els costos logístics de la cursa fent que tots els ingressos de les inscripcions es puguin destinar íntegrament al projecte. Els principals patrocinadors són l'Obra Social Caixa Bank i la Constructora del Cardoner seguit d'altres empreses com Cafès del Bages, Difoprint, La Flor del Pirineu i Cal Pujolet. Bravo Running com cada any és el partner esportiu de la cursa i col.labora per tal de garantir els circuits i el funcionament del dia de la cursa.

L'organització de la cursa s'ha fet entre Rios Running, La Fundació del Convent de Santa Clara i Oller del Mas, que de forma altruista han treballat durant mesos per tal d'aconseguir que aquest dia fos un èxit. Enguany el voluntariat el dia de la cursa s'ha format per voluntaris de la Fundació Convent de Santa Clara, treballadors de CaixaBank i treballadors de l'Oller del Mas.