El FABA presenta la darrera de les tres creacions engegades al passat mes de maig

"Energia Anònima" és una instal·lació audiovisual que s'exposa al Museu Comarcal aquest cap de setmana

Artistes i membres del FABA al Museu Comarcal
Artistes i membres del FABA al Museu Comarcal | FABA
Redacció
16 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:31h
El FABA ha presentat aquest dissabte migdia Energia Anònima, la creació en forma d'instal·lació audiovisual liderada per Anna Muñoz, Joel Badia i Martí Campabadal, amb el suport de Sara Reig, Júlia Núñez i Felipe Lastra. Juntament amb Fabulós, presentat al Festivalet de Circ, i L'home és feble, presentat a la Mediterrània, són les tres creacions engegades pel FABA el 2019

La gènesis de l'obra té les seves arrels en l'edició 2018 del festival, en què els manresans Toia van fer ex professo una creació musical basada en sons industrials i músiques de compositors catalans de l'època de construcció de L'Anònima. Fet i fet, l'edifici municipal en reclamació per part del FABA com a espai de creació permanent, és el centre d'inspiració de l'obra, que se'l mira en clau de present, passat i futur a través del fil conductor de l'energia. L'equip de joves creadors ha desenvolupat una proposta d'instal·lació conceptual on la interacció de la comunitat és necessària. Una metàfora del plantejament que se segueix, també, per a construir el nou espai de transformació en el projecte de l'Anònima.

L'obra es pot veure aquest dissabte fins les 20h i de 10h a 15h del diumenge.

Convocatòria artística sobrepassada

La presentació d'Energia Anònima esdevé el final de la programació 2019 del FABA, i obre la porta a una nova edició, que es durà a terme a mitjans de maig del 2020.

Com a novetat d'enguany, el FABA ha tingut oberta des de principis d'octubre fins ahir divendres 15 de novembre una convocatòria per a presentar propostes d'exhibició dins el festival 2020. La convocatòria ha sobrepassat totes les expectatives, a escassos minuts de tancar-la se superaven les 226 propostes rebudes, un 5% de fora de Catalunya i més d'un 50% de fora del Bages. Aquests números són un indicador clar de l'abast, potència i interès que desperta el projecte FABA no només a la ciutat sinó també a la Catalunya Central i inclús a l'entorn nacional, donat l'origen de les propostes. L'objectiu de la convocatòria és, sobretot, d'arribar a propostes desconegudes o amagades als ulls de l'equip de programació i així ampliar el radi d'acció. Durant els propers mesos es seleccionaran per a crear la programació del festival.