El BAXI Manresa necessita guanyar l'Obradoiro per allunyar-se de la cua

La fi del serial Davis marca la prèvia del duel de dissabte

El BAXI Manresa s'enfrontarà a l'Obradoiro dissabte
El BAXI Manresa s'enfrontarà a l'Obradoiro dissabte | J. Alberch
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 22:05h
Novetats a la plantilla del BAXI Manresa per rebre el Monbus Obradoiro (dissabte, 18.00h. Canal 53 de Movistar). La principal és la fi del serial sobre Jordan Davis. La paperassa no avançava i el club bagenc s'ha vist obligat a rescindir el contracte del nord-americà. Al seu lloc, ha arribat Luke Nelson. Un jugador anglès que arriba en qualitat de cedit per part de l'Herbalife Gran Canaria i a qui ja coneix Pedro Martínez de la temporada passada.

El mateix tècnic explica que espera del nou jugador de l'equip manresà. "Té ja dos anys d'experiència a la lliga ACB. El problema és el ritme després d'un temps sense jugar. Espero que aviat l'agafi. Ens conegui, el coneguem i ens pugui ajudar", diu Martínez. Nelson podria debutar ja contra el Monbus Obradoiro. 

L'entrenador barceloní recupera Frankie Ferrari tot i que encara no està al cent per cent i s'ha aprimat força. També estarà disponible Deividas Dulkys després d'absentar-se a la Basketball Champions League per temes personals. En canvi, David Kravish no s'ha recuperat i es perdrà el tercer partit consecutiu. De totes formes, el pivot està ja a la recta final del seu procés de recuperació. 

El tècnic relativitza a importància del duel entre el seu equip i el conjunt gallec. Martínez el considera el més important de la temporada "fins dissabte després del partit. A partir de llavors ho serà el següent". 


Sobre els dos darrers partits i la pèrdua de grans avantatges que tenia el BAXI Manresa, el seu tècnic prefereix mirar que en aquests dos partits hi ha hagut minuts de bon joc en compte d'amargar-se pels mals moments. El seu tècnic pensa que això no s'ha de convertir en una norma i que amb l'equip al complerts i als homes experimentats al servei de l'equip el BAXI Manresa ho podrà fer millor. 

L'Obradoiro Monbus és el cuer de la lliga Endesa amb les mateixes dues victòries que suma el BAXI Manresa. Tot i això, els gallecs han competit bé contra rivals de renom com Barça i Madrid. Fora de la seva pista presenten un balanç d'una sola victòria i tres derrotes. Moncho Fernández podrà comptar amb tots els seus jugadors en plenes condicions excepte la lesió de llarga durada de Kostas Vasileiadis. Els gallecs tenen una estratègia "peculiar" segons comenta Martínez. "Tenen jugadors que tiren molt bé de tres punts i els quatres i els cincs juguen a prop de cistella i són molt grans. També són perillosos al contraatac", afegeix el tècnic del BAXI Manresa. 

El club de Santiago de Compostel·la compta amb dos jugadors amb passat manresà. Un és David Navarro. Però qui aixecarà més mirades serà Álvaro Muñoz. L'excapità guarda molt bon record de la seva etapa al Nou Congost. Aquest sentiment és recíproc. El càntic d'"Alvarito, Alvarito" podria retornar per uns instants. 
Arxivat a