ERC presenta una moció de reprovació contra l'alcalde de Talamanca pel cas Pujol

La Policia espanyola situa Tarín com a "íntimament connex" a la trama de comissions internacionals il·legals de Jordi Pujol fill

Josep Tarín amb la mà al cap durant el ple de Talamanca
Josep Tarín amb la mà al cap durant el ple de Talamanca | ERC
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:32h
L'únic regidor d'ERC a Talamanca ha presentat aquest dijous al ple de l'Ajuntament una moció de reprovació contra l'alcalde de JxCat Josep Tarín després que unes informacions aparegudes a El Confidencial el situessin en el nucli de les investigacions de la UDEF de la Policia Nacional sobre la trama de comissions il·legals internacionals de Jordi Pujol fill. Cal recordar que durant aquest mandat, Tarín és també diputat de la Diputació de Barcelona.

El republicà Pierre Astor Sellarés ha exposat que "per respecte a la ciutadania de Talamanca i la reputació del nostre poble", demana a Josep Tarín que "deixi tots els seus càrrecs al consistori fins que s'esclareixi la investigació i es demostri que és innocent". Al ple hi ha assistit també la senadora republicana Mirella Cortès.

En el torn de rèplica, Tarín ha qualificat la moció d'ERC de "menyspreable" i s'ha mostrat sorprès que els republicans hagin donat credibilitat "a les clavegueres de l'Estat i a la caverna mediàtica", que s'ha comportat com quan abans de les eleccions de 2015 "van fer un muntatge similar contra l'exalcalde Xavier Trias".

Tarín ha aprofitat la seva intervenció per desmentir, "de nou", aquestes acusacions i recordar a ERC que no es troba "investigat per aquesta causa", de manera que "amb la moció npo respecten la meva presumpció d'innocència". L'alcalde de Talamanca ha atribuït les acusacions dels mitjans espanyols a la seva "vinculació amb l'independentisme" i al fet de "conèixer personalment els presidents Pujol i Mas".

Tarín ha finalitzat la seva intervenció repetint que sent "vergonya aliena" per la moció que ha presentat el republicà i l'ha instat a "presentar una moció de censura".

La moció no ha prosperat per la majoria absoluta que té JxCat a l'Ajuntament de Talamanca.