L'Ajuntament de Sant Fruitós posarà vint-i-dues estelades en places i edificis públics

També col·locarà llaços grocs a l'interior del pavelló d'esports, de l'escola de música i de la Biblioteca Municipal, i a la façana de l'ajuntament

Llaços grocs a l'Ajuntament de Sant Fruitós
Llaços grocs a l'Ajuntament de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:21h
El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Fruitós d'aquest dijous ha aprovat per 11 vots a favor (GFP, ERC i JxSFB) i 2 vots en contra (PSC) la moció presentada per GFP i JxSFB sobre la col·locació de diferents símbols com estelades i llaços grocs en diverses localitzacions del municipi.

La moció estableix que es col·locaran estelades a les places Onze de Setembre, Salvador Espriu, Alfred Figueras, de l'Església, Pintor Casas, del Ressorgiment, Pau Casals, Primer d'Octubre, Catalunya (Pineda), de l'Hostal (Les Brucardes), del Torrent (Torroella de Baix) i al carrer Principal (La Rosaleda). A banda també es col·locaran als accessos al nucli pel Raval, per Cal Manco i per l'avinguda Girona i als accessos a La Rosaleda, Torroella de Baix i Pineda de Bages.

Els principals edificis públics (ajuntament, pavelló d'esports, biblioteca municipal i Nexe-Espai de Cultura) també lluiran una estelada.

Pel què fa a llaços grocs es col·locaran a l'interior del pavelló d'esports, de l'escola de música i de la Biblioteca Municipal i la façana de l'ajuntament mostrarà llaços grocs amb els noms dels líders polítics catalans empresonats i una pancarta amb el nom del exiliats pel procés.

Finalment es col·locarà, de nou, un llaç groc de grans dimensions que s'il·luminarà de nit a la façana principal de l'ajuntament.

La moció posa en antecedents que Sant Fruitós de Bages es va adherir per acord de ple a l'Associació Catalana de Municipis per la Independència i que es va aprovar per plenari la Moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. Continua exposant que atès que el govern espanyol es nega a reconèixer la sobirania política de Catalunya, es col·locarà aquesta simbologia.

En la moció es destaca que "en l'actualitat, ens trobem immersos en un període de repressió cap al poble català i amb un estat espanyol que no vol ni tan sol asseure's a parlar. No es vol buscar una solució des del govern central i després de la dura sentència del Tribunal Suprem contra els líders catalans, que han estat condemnats en conjunt a 100 anys de presó, i tenint en compte els qui són a l'exili, creiem que des de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages cal donar un pas més per manifestar el nostre rebuig a aquesta sentència i el desig de solucionar aquest problema per la via política. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa han estat condemnats amb penes de presó. I Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila han estat condemnats per desobediència amb multes econòmiques i inhabilitació. A més, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín, Marta Rovira i Ana Gabriel es troben a l'exili".

Segueix dient que "cada petit gest suma. Estem fermament convençuts de que la lluita per la llibertat no pot defallir i que hem de seguir treballant de manera pacífica i democràtica per la llibertat dels líders catalans empresonats i exiliats. És per ells que creiem que cal fer un pas mes per manifestar el nostre posicionament i el nostre compromís en vers la democràcia, la llibertat i el dret a l'autodeterminació dels pobles. Cal considerar l'estelada com a senyal de lluita per una Catalunya lliure i els llaços grocs com a símbol que reivindica la posada en llibertat dels persones empresonades i el retorn a casa dels exiliats".