Una jornada a la Cambra explicarà les possibilitats industrials de la robòtica autònoma i col·laborativa

La sessió tindrà lloc el proper dijous 21 de novembre i forma part del cicle "L'empresa del demà"

Redacció
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:34h
La Cambra de Comerç de Manresa acollirà dijous vinent, dia 21 de novembre, una nova sessió del cicle “L'empresa del demà”, dedicat a donar a conèixer entre les empreses del territori les últimes tecnologies adreçades al sector industrial. En aquesta ocasió, la jornada estarà dedicada a la robòtica autònoma i col·laborativa, una de les tecnologies que ha experimentat un creixement més important en els darrers anys i que es preveu que esdevingui clau en el salt cap a la indústria 4.0, l'augment de la productivitat i la millora dels estàndards dels processos industrials. Les inscripcions a la jornada, que es farà entre les 9 i les 11 del matí a la seu de la Cambra, són gratuïtes però cal confirmar assistència per correu electrònic a l'adreça jferrer@cambramanresa.org.

Durant la sessió, experts en aquest àmbit explicaran què són els robots col·laboratius i els robots mòbils (AGVs, drons, etc.), quins avantatges i inconvenients tenen i quins passos cal seguir per implantar-los a la fàbrica de manera segura. També es podrà conèixer un exemple pràctic d'aplicació de robots a la indústria de la mà d'una empresa capdavantera del territori, Denso Barcelona.

Els ponents de la jornada seran Pepa Sedó, directora de la unitat de Robòtica i Automatització d'Eurecat, que explicarà les noves possibilitats de la robòtica a planta; José Juan Sierra, tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals, expert en seguretat de màquines i robòtica a Presaba-Mútuacat, que parlarà de com integrar una aplicació de robòtica col·laborativa des del punt de vista de la normativa i la seguretat; i Lluís Noguera, mànager d'Enginyeria de producció a Denso Barcelona, que exposarà el cas concret d'aquesta empresa, centrat en la importància de la robotització i les oportunitats que se'n deriven.

El cicle de jornades “L'empresa del demà” s'emmarca en el projecte Ocupació al Bages Industrial, impulsat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa amb el suport d'entitats del territori com la Cambra de Comerç de Manresa.