El BAXI Manresa planta cara al Hapoel Holon però encaixa la segona derrota europea (90-88)

Els 26 punts de Toolson no serveixen a un equip que ha gaudit aquest cop de 16 punts a favor

El BAXI Manresa ha acabat perdent a Israel
El BAXI Manresa ha acabat perdent a Israel | BCL
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 22:25h
El BAXI Manresa ha competit fins al final en un partit en què arribava amb cinc baixes. En molts moments, aquest fet no s'ha notat. Ryan Toolson (26 punts) ha estat el pal de paller d'un equip que ho ha donat tot però ha acabat perdent contra el Hapoel Holon. Dani Pérez i Juan Pablo Vaulet han estat també a molt bon nivell. Però ha estat insuficient per fer front a Latovious Williams i Marcus Foster. De la mateixa forma que a Fuenlabrada, els manresans han deixat escapar amb quantiosa renda al seu favor. Aquest cop, setze punts.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Jordan Davis, Guillem Jou, William Magarity i Yankuba Sima. Per part de Hapoel Holon han sortit d'inici, Troy Caupain, Marcus Foster, Amit Sihmon, TJ Cline i Latovious Williams. Els manresans han sortit per feina. Davis i Sima, aquest darrer des del tir lliure, avançaven el conjunt de Pedro Martínez. El triple de Foster no intimidava i Pérez responia amb la mateixa arma. El base català ha estat molt lúcid als primers minuts. No només anotava sinó que també repartia assistències als seus companys. El domini en el rebot defensiu i l'encert en atac obrien els primers forats. Davis culminava una contra i obligava el tècnic local a demanar temps mort (4-13, minut 4).

Martínez ha aprofitat millor aquests seixanta segons. Sima s'ha convertit en un colós en defensa i Juan Pablo Vaulet ha rellevat Dani Pérez en la faceta anotadora. La distància s'ha estabilitzat al voltant dels deu punts durant els darrers minuts del primer quart (14-23, minut 10). La renda del BAXI Manresa seguia creixent. Els locals no eren capaços d'acumular bones ratxes al seu favor malgrat alguns desajustos defensius dels manresans. Una assistència brillant de Pérez a Magarity donava el que fins llavors era un nou màxim avantatge al BAXI Manresa (21-35, minut 14).

Duraria poc com a màxima diferència. Entre Jordan Davis i Ryan Toolson han situat un 24-40 que posava el partit molt a favor del quadre bagenc. I en aquest instant, el fantasma de Fuenlabrada ha entrat en escena encarnat en les figures de Foster i Williams. Han estat els principals artífex d'un parcial de 17-3 que deixava el partit gairebé en taules a la mitja part (41-43).

La igualtat ha estat la constant a la represa. Els bagencs mantenien un lleuger avantatge fruit d'un primer intercanvi de cistelles. Fins que un triple de Simhon situava el Hapoel Holon per primer cop al capdavant (50-49, minut 23). Els dos equips s'han alternat al capdavant fins que Toolson ha sumat vuit punts seguits a favor del seu equip. Semblava que el BAXI Manresa podia obrir novament forat. Però no ha estat així. Foster ha tornat a fer mal i ha igualat el partit novament. Jou i Sakho mantenien el seu equip tímidament per endavant. Però el tram final del tercer quart ha estat favorable als locals (66-63, minut 30).

El Hapoel Holon ha intentat trencar el duel ja al quart definitiu. Primer amb una renda de quatre punts i després de set (76-69, minut 34). Quan tot semblava que es podia torçar per al BAXI Manresa Toolson ha tornat a aparèixer amb un 3+1. Magarity també sumava de tres per igualar a 76. Totes les envestides locals eren replicades pels manresans. Toolson avançava per darrer cop al BAXI Manresa a punt d'entrar al darrer minut (83-84). Un 2+1 de Williams ha estat una llosa massa pesada a la que s'ha afegit un rap rebut per Pérez.

Amb 88-84, Toolson ha rebut personal quan llançava de tres. Williams ha clavat una puntada de peu a la tanca de publicitat. Per menys, Jou va rebre una tècnica a Fuenlabrada. Avui, no ha passat res. A sobre, Toolson només ha anotat dos dels tres llançaments lliures. Quedaven ja sis segons i els intents de l'equip bagenc han estat ja estèrils. Toolson ha anotat al límit per fixar el definitiu 90-88.

El BAXI Manresa baixa a la quarta posició del grup A de la Basketball Champions League amb tres victòries i dues derrotes. Dimarts vinent, l'Oostende belga visita el Nou Congost. Abans, toca pensar en l'Obradoiro en un partit transcendental aquest dissabte. També al Nou Congost.

Incidències: David Òrrit ha debutat amb el BAXI Manresa en competició europea. El Toto Arena no s'ha omplert per les mesures de seguretat establertes per les autoritats israelianes.