L'Anònima acollirà, dissabte, una jornada sobre municipalisme, cooperativisme i sobiranies

Impulsada per la Fundació Roca i Galès, intentarà donar eines per elaborar una política econòmica transformadora, a nivell país, a partir de les pràctiques sorgides arreu del territori

L'Anònima acollirà, dissabte, una jornada sobre municipalisme, cooperativisme i sobiranies
L'Anònima acollirà, dissabte, una jornada sobre municipalisme, cooperativisme i sobiranies | Pere Fontanals
NacióManresa
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:42h
Aquest dissabte, 16 de novembre, l'Anònima de Manresa es convertirà en l'escenari del seminari Municipalisme, coorepativisme i sobiranies, impulsat per la Fundació Roca i Galès amb la voluntat d'"obrir un espai de treball on vincular els vessants més transformadors del municipalisme i del cooperativisme del país, referenciant-los en experiències concretes i locals (públiques, cooperatives i/o populars) que materialitzin sobiranies en diferents àmbits econòmics, productius i reproductius", expliquen els mateixos organitzadors.

La jornada, que començarà  les deu del matí i s'allargarà fins les set de la tarda, analitzarà i sistematitzarà les experiències compartides per activistes municipalistes, cooperativistes i populars amb la voluntat de fomentar la seva replicabilitat a escala local i fonamentar una política econòmica transformadora a nivell general. En aquest sentit, s'intentaran resoldre dubtes al voltant de la construcció d'una sobirania econòmica; s'intentarà explicar com fer del municipalisme una eina material d'autodeterminació política, transformació social i democràcia econòmica, i es donaran eines que ajudin a transferir, a d'altres municipis i a nivell nacional, experiències públiques, cooperativistes i/o comunitàries locals que implementen diferents sobiranies.

Participar al seminari d'aquest dissabte té un preu de 15 euros, que inclouen el material de la jornada, els àpats (esmorzar, dinar i berenar) i servei de canguratge. Les inscripcions es poden formalitzar per internet, a través d'aquest formulari.

Sobre la Fundació Roca i Galès

La Fundació Roca i Galès és una fundació cultural privada de promoció, constituïda el 6 de juliol de 1976, que té com a objectius principals l'estudi i la promoció del cooperativisme a Catalunya i dels seus principis i valors, i el coneixement i la defensa del patrimoni natural i del benestar social dins l'àmbit cultural català.

La constitució de la Fundació Roca i Galès prové del sobrant de la liquidació del patrimoni de la Caixa de Crèdit i Estalvi de Barcelona. El 15 d'octubre de 1975 la Junta general en va acordar la seva dissolució i amb el sobrant va constituir la fundació. Els promotors es van inspirar en el cooperativista Josep Roca i Galès (Barcelona, 1828-1891) per donar nom a l'ens.