La jornada de seguretat viària Conductàlia arribarà per primera vegada a Sant Fruitós

Tindrà lloc el divendres 15 de novembre, al Pavelló Esportiu

Presentació de la Conductàlia de Sant Fruitós
Presentació de la Conductàlia de Sant Fruitós | Montepio
Redacció
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:47h
Amb l'objectiu de conscienciar envers la seguretat viària a tot el territori, el Montepio porta Conductàlia per primera vegada a Sant Fruitós de Bages. Aquesta jornada de seguretat viària adreçada a joves que estan en edat de començar a conduir, ja s'ha celebrat anteriorment amb gran èxit a Manresa i Berga.

Uns 350 alumnes de cinc instituts de Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Cardona, participaran en aquesta primera edició del Conductàlia Sant Fruitós de Bages, que se centrarà en les distraccions en mobilitat. La jornada està organitzada pel Montepio amb la col·laboració de diferents professionals d'emergències i seguretat. L'objectiu és sensibilitzar els joves sobre la importància de les actituds que prenen com a conductors o com a vianants i conscienciar, a través de breus ponències i experiències personals, de les greus conseqüències que pot tenir qualsevol distracció.

L'acte, que començarà a 2/4 d'11 del matí al Pavelló d'Esports Municipal, s'iniciarà amb una escena teatralitzada sobre un accident de trànsit, a càrrec de la Companyia Nocturna, i la inauguració a càrrec de Llorenç Juanola, president del Montepio, i Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages.

Ponències breus i testimonis en primera persona

En el torn de ponències breus, intervindran representants del Servei Català de Trànsit, Policia Local de Sant Fruitós de Bages, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Sistema d'Emergències Mèdiques.

El tram final de les ponències serà per als testimonis més punyents: històries en primera persona explicades per víctimes d'accident de trànsit que han rebut tractament a l'Institut Guttman i de l'Associació Stop Accidentes. També hi participarà Núria Roca, una jove berguedana que en el seu moment va participar al Conductàlia com a assistent i que, posteriorment, va patir un accident. La cloenda serà a 3/4 de 12 del migdia.

Suma de complicitats

Conductàlia es caracteritza per la suma de complicitats entre Montepio i cossos de seguretat i emergències, professionals mèdics i associacions de víctimes d'accidents de trànsit, així com dels ajuntaments, amb l'objectiu comú de reduir els índexs de sinistralitat i conscienciar els joves dels perills viaris, com a conductors, com a vianants  i com acompanyants.

La presentació de la primera edició del Conductàlia Sant Fruitós de Bages ha tingut lloc aquest migdia a l'Ajuntament del municipi. "L'objectiu del Montepio és continuar fent créixer aquest esdeveniment, que ja s'ha celebrat amb èxit a Manresa i Berga, per arribar al màxim de punts de la Catalunya Central i continuar treballant per la seguretat viària entre els joves de totes les nostres comarques", ha afirmat Llorenç Juanola, que ha recordat que la seguretat viària és un dels eixos principals de l'entitat que presideix i que per aquest motiu continuaran treballant per "col·laborar i sumar amb altres institucions i administracions per fer possible qualsevol esdeveniment que pugui servir per reduir els índexs de sinistralitat a les carreteres". Juanola ha agraït a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages la seva predisposició per acollir Conductàlia i per sumar esforços a favor de la seguretat viària junt amb totes les persones i entitats que participen en aquest esdeveniment.

L'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, ha destacat tant la temàtica com els destinataris del Conductàlia. "Un dels encerts del Conductàlia és destinar-lo als joves perquè són els que properament s'incorporaran en el món de la circulació i la mobilitat i també perquè poden incidir en la conducta dels pares al volant" ha dit l'alcalde, que ha assenyalat que encara hi ha poca conscienciació sobre els perills que poden suposar les distraccions en mobilitat. Batanés ha agraït la confiança dipositada per tal que Sant Fruitós de Bages aculli el Conductàlia i sigui la seu per fer arribar aquesta jornada de seguretat viària als estudiants de la comarca.

La presentació ha comptat amb la presència de representants de les entitats i cossos de seguretat i emergències que divendres faran possible aquest esdeveniment.