Mor als 88 anys l'històric mestre de Sant Joan de Vilatorrada Josep Maria Font

Va fundar, l'any 1964, l'Acadèmia Font, que va funcionar fins al 1996

Josep Maria Font ha mort a l'edat de 88 anys
Josep Maria Font ha mort a l'edat de 88 anys | Arxiu familiar
12 de novembre del 2019
Actualitzat el 13 de novembre a les 10:03h
Josep Maria Font, el mestre i fundador de l'Acadèmia Font de Sant Joan de Vilatorrada, ha mort, aquest matí de dimarts, 12 de novembre, a l'edat de 88 anys, a causa d'una llarga malaltia. Font, que va néixer l'11 d'octubre de 1931 al carrer del Riu de Sant Joan, de seguida va tenir inquietuds per aprendre i estudiar. És per això que va formar-se a l'escola pública que en aquell moment hi havia en el seu poble natal i, posteriorment, va seguir la seva activitat acadèmica a Manresa. 

Per pagar-se els estudis, treballava donant classes de repàs a l'Acadèmia Pla de la capital del Bages; aquest va ser el preludi d'una llarga trajectòria professional en el món de la docència, que el va portar a exercir de mestre a la casa La Pipa (situada a la carretera de Callús) i al local parroquial de Sant Joan, on hi va estar molts anys (fins i tot, quan es va casar amb Montserrat Burés, van anar a viure al pis de sobre la rectoria). 

El 5 d'abril de l'any 1964 va presentar una instància a l'Ajuntament de Sant Joan demanant autorització per obrir una acadèmia d'ensenyament primari al carrer Lleida. Se li va concedir al cap d'uns mesos. Va ser llavors quan va fundar l'Acadèmia Font, que va funcionar fins al 1996. Durant aquest període també van obrir, juntament amb la seva esposa, un centre al carrer Balmes per acollir els alumnes més petits (de 3 a 11 anys) i va fer de mestre, paral·lelament, a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa. Van ser diverses, les generacions que van formar-se amb ell. 

Un cop jubilat, i per iniciativa de l'Ajuntament de Sant Joan, va rebre la medalla Francesc Macià al mèrit del Treball, atorgada per la Generalitat de Catalunya.

El funeral per acomiadar-lo tindrà lloc el dijous, 14 de novembre, a les 11 del matí a l'església parroquial de Sant Joan de Vilatorrada. Es podrà visitar al tanatori de Sant Joan aquest dimarts de 18h a 21h i durant tot el dimecres a partir de les 10h.