La Biblioteca de Navarcles programa actes de la Setmana de la Ciència fins dilluns

Laboratoris, hores del conte i tallers durant tota la setmana

Redacció
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:00h
En el marc de les activitats programades per la Setmana de la Ciència la biblioteca de Navarcles ha programat diverses activitats.

Dimarts 12 de novembre, a les 6 de la tarda

L'hora del Conte del Geoparc i altres contes eco-lògics a càrrec de la rondallaire Clara Gavaldà. Una activitat familiar especialment recomanada de P-4 a 4rt de primària. A l'escola Catalunya de Navarcles aquest curs l' eix temàtic és el Medi Ambient i des de la biblioteca ens ha semblat oportú programar un recull de contes pensats per a sensibilitzar respecte el Medi natural on vivim.

Geoparc, quina passada de temps! és el títol del conte que ha editat el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central per donar-se a conèixer dins un entorn de públic familiar i recórrer juntament amb els protagonistes , en Roc, l'Ona, l'Omar i la Silvina un apassionant viatge pel Geoparc, amb més de 40 milions d'anys d'història. El llibre Geoparc, quina passada de temps, amb textos de Mar Pavon i il·lustracions de Doris Jimenez, neix per apropar el Geoparc i la divulgació geològica als infants , per conèixer de forma divertida, la història geològica de Navarcles i la Catalunya Central, on fa uns 40 milions d'anys estava coberta per un mar càlid. I com aquest va donar pas a la formació de massissos com Montserrat o Sant Llorenç del Munt i l'Obac, de coves o de muntanyes de sal.

Divendres 15 de novembre a les 6 de la tarda

Laboratori familiar sobre el Geoparc, amb inscripció prèvia a la biblioteca.

Divendres 15 de novembre a les 8 del vespre

Què passaria si un dia anéssim a dormir i l'endemà, quan ens llevéssim, haguéssim retrocedit més de 40 milions d'anys en el temps? a Navarcles ho descobrirem, amb la xerrada sobre el Geoparc a càrrec del director científic del Geoparc mundial UNESCO de la Catalunya Central, el geòleg Ferran Climent. Tots els assistents seran obsequiats amb una entrada per a una visita al campanar de Navarcles on podrem visionar el curt d'animació Navarcles sota el mar. Viu l'experiència de pujar al campanar fent un viatge en el temps i descobreix “Navarcles sota el Mar”. Una visita que faràs de la mà del Tic i el Tac per descobrir com era el poble quan estava cobert per les aigües salades d'un mar avui inexistent.

Un entretingut audiovisual ens explicarà com s'ha anat formant Navarcles durant aquests darrers mil·lennis. Un viatge geològic a les entranyes del poble que et permetran entendre el nostre origen geològic entre coralls i clima tropical. Un cop dalt del campanar podràs gaudir d'una de les millors vistes del municipi sobre el Pla de Bages i a través de diferents plafons interpretatius entendre la formació del paisatge molt propi i característic amb massissos de roca sedimentària com Montserrat o el Montcau.

Dilluns 18 de novembre a les 6 de la tarda

Tanquem la setmana de la Ciència amb un Bibliolab sobre el món de la química Celebrem 100 anys de la taula periòdica. Descobrirem per què hi ha substàncies que reaccionen quan entren en contacte amb altres elements i, en canvi, n'hi ha que no ho fan. Experimentarem amb diferents tipus de reaccions, com ara canvis de colors, de temperatura o d'estat… Reaccionaràs amb la química! Recomanat per a infants de 8 a 10 anys, òptim pels nens i nenes que fan 4rt. Places limitades! Cal inscripció prèvia a la biblioteca. A càrrec d'Explorium.