Tot a punt per a una nova edició del reputat Trofeu Ciutat de Manresa de Ciclocròs

Se celebrarà aquest diumenge, a la zona esportiva del Congost i pels entorns del parc del Cardener

L'Esport Ciclista Manresà ja ho té tot a punt per a una nova edició del  trofeu Ciutat de Manresa de Ciclocròs
L'Esport Ciclista Manresà ja ho té tot a punt per a una nova edició del trofeu Ciutat de Manresa de Ciclocròs | ECM
NacióManresa
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:59h
De la mà de l'Esport Ciclista Manresà i amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, la zona esportiva del Congost i l'entorn del parc del Cardener rebran la visita, aquest diumenge, 17 de desembre, dels millors ciclistes de totes les edats, des de principiants fins a màsters 60, per disputar la vuitena edició del Trofeu Ciutat de Manresa de Ciclocròs.

Seguint en la línia de les edicions anteriors, enguany s'ha dissenyat un circuit d'uns tres quilòmetres, amb trams agraïts per als aficionats i per als participants. El traçat, entre els camps de futbol, de rugbi i de beisbol del Congost -així com també amb trams per la zona de lleure de l'altra banda de la carretera, a tocar del riu Cardener- combinarà la terra, l'herba i el fang. El recorregut, considerat un dels millors de Catalunya, té, entre les seves peculiaritats, la presència de zones on els participants poden avançar-se i fer que la prova guanyi en interès i competitivitat.

Horaris i categories

La matinal ciclista arrencarà a tres quarts de vuit del matí amb la confirmació d'inscripcions i continuarà amb quatre proves que es disputaran entre un quart de deu del matí i dos quarts d'una del migdia. Els participants competiran en les categories cadet, júnior, júnior femení, Sub-23, elit, elit S23 fèmina, Màster 30, Màster 40, Màster 50 i Màster 60.

Les proves, subjectes i reglamentades per la Federació Catalana de Ciclisme, estan emmarcades dins la Copa Catalana de Ciclocròs. Com que es tracta d'un campionat federat, la participació de corredors i corredores prové de tot Catalunya i, en ocasions, de França, Andorra i Osca.

Una prova que es disputa des del 2012

La ciutat de Manresa té encara en el record grans matinals de ciclocròs d'àmbit estatal, quan el corredor manresà Francesc Sala (campió d'Espanya els anys 1982, 1985, 1987 i 1988) lluitava contra els millors especialistes bascos del moment. Amb motiu d'aquests precedents, l'entitat Esport Ciclista Manresà va decidir impulsar aquestes curses a la ciutat i organitzar el Ciutat de Manresa, que es disputa des del 2012 ininterrompudament.

Inscripcions

Tothom que vulgui prendre part d'aquesta vuitena edició del Trofeu Ciutat de Manresa de Ciclocròs té temps per inscriure-s'hi fins aquest dijous, 14 de novembre. Es poden formalitzar a través d'aquest enllaç.