​L'AdCC celebrarà, al Bages, el Dia Mundial de la Diabetis amb diversos actes de sensibilització

La primera activitat tindrà lloc aquest dimarts, i serà una xerrada titulada "Què en saps sobre la diabetis?"

​L'AdCC celebrarà el Dia Mundial de la Diabetis al Bages amb diversos actes de sensibilització
​L'AdCC celebrarà el Dia Mundial de la Diabetis al Bages amb diversos actes de sensibilització | Pixabay
NacióManresa
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:22h
El proper 14 de novembre, com cada any des del 1991, l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCC) commemorarà el Dia Mundial de la Diabetis. Es tracta d'una celebració que, a nivell mundial, mobilitza milions de persones de més de 160 països que, sota l'empara de la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), organitzen activitats de conscienciació i divulgació sobre la diabetis.

En el cas de la comarca del Bages, l'AdCC ha programat una sèrie d'actes oberts a la ciutadania que engegaran aquest dimarts, 12 de novembre, amb la xerrada Què en saps sobre la diabetis?, que se celebrarà a les sis de la tarda a La Llar de Monistrol de Montserrat i anirà a càrrec de la metgessa de família Montserrat Velasco.

La següent proposta es durà a terme el dijous dia 14 i consistirà en una taula rodona que, sota el títol Parlem sobre diabetis, comptarà amb la participació de professionals especialitzats en aquest àmbit. Se celebrarà a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om a partir de dos quarts de set de la tarda i hi prendran part Carme Vilardell, Cap de servei d'endocrinologia d'Althaia; Olga Colell i Míriam Chinchilla, infermeres i educadores d'Althaia; Aina Carbonell, autora del llibre Amb D de Debut, i Joan Rexach, que pateix diabetis tipus II. La taula rodona, d'entrada gratuïta i oberta a tothom, estarà moderada per Albert Estiarte (director d'activitat de Mutual Privada i adjunt a la Direcció General d'Althaia) i inclourà un parlament a càrrec de Francesc Ferrer, president de l'AdCC.

Disfunció erèctil i diabetis serà el títol de la xerrada que es durà a terme el proper dimarts, 19 de novembre, al local Nostra Llar de l'Associació de Veïns del barri de Valldaura de Manresa. Començarà a les sis de la tarda i la glossarà la metgessa de família del CAP Sagrada Família Isabel Roig.

Finalment, les propostes de commemoració del Dia Mundial de la Diabetis acabaran amb la conferència Alimentació i diabetis-Método al plato, de la mà de les infermeres Aurora Cruz i Esther González. Tindrà lloc a la sala polivalent del barri de la Font dels Capellans de Manresa i començarà a les quatre de la tarda.