David Fontseca parlarà a Manresa de la seva trajectòria com a director i realitzador de documentals

Ho farà aquest divendres, en el marc d'un dinar-col·loqui organitzat pel col·lectiu Dones Emprenedores Innovadores de Manresa

El reporter osonenc David Fontseca parlarà divendres a Manresa de la seva trajectòria professional
El reporter osonenc David Fontseca parlarà divendres a Manresa de la seva trajectòria professional | Arxiu personal
NacióManresa
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:03h
Aquest divendres, 15 de novembre, l'Espai Gastronòmic del Kursaal serà l'escenari d'un nou dinar-col·loqui organitzat pel col·lectiu Dones Emprenedores Innovadores de Manresa (DEIM). En aquest cas, el protagonista de la jornada serà el reporter osonenc David Fontseca, que compartirà, amb tots els assistents, les experiències i aprenentatges viscuts durant els més de vint anys de trajectòria professional com a director, productor i realitzador de documentals i sèries de televisió.

La xerrada que oferirà a la capital del Bages (que porta com a títol Transportant la realitat al sofà de casa. La vida d'un reporter), s'emmarcarà en un dinar que començarà a les dues del migdia i que s'allargarà dues hores. Les places per a prendre-hi part són limitades i s'han de reservar amb antelació fent un ingrés de 27 euros (en concepte de l'àpat) al número de compte ES17 0049 0052 6520 1038 1852, indicant el nom i cognoms de la persona que hi assistirà seguit de les paraules "Dinar David". Un cop feta la transferència s'ha d'enviar un correu electrònic a deim@deim.cat amb el justificant del pagament.

Una trepidant i premiada trajectòria

Fontseca és reporter des de l'any 1998, i ja en fa més de deu que cobreix el fenomen migratori a Europa. D'entre els reportatges que ha signat, en destaca To Kyma. Rescat al mar Egeu (2016), amb el qual va donar a conèixer, a tot el món, la tasca que feia l'ONG Open Arms, fins aleshores força desconeguda. Aquest treball va fer-lo mereixedor del Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació; un reconeixement que se suma als altres guardons aconseguits durant els seus més de vint anys de trajectòria, entre els quals en destaquen el Premi José Couso 2006 al millor càmera pel documental La última frontera i el Premi Ondas 2003 pel programa La Columna de TV3.

A banda del reportatge esmentat, Fontseca també ha estat autor d'altres creacions documentals com L'Amèrica de Trump (2018), en la qual dona veu, un any després de la victòria de Trump, a diferents testimonis que expliquen com és la vida als Estats Units després de votar l'actual president; Les set caixes (2018), on narra la història de Dory Sontheimer, una dona que troba tota la vida de la seva família jueva en set caixes, o Where the roads end, en el qual explica la història d'un metge català que des de Papua Nova Guinea descobreix un medicament per la cura del Pian.

L'any 2015 va crear la productora La Kaseta Ideas Factory, especialitzada en temàtica social, amb la que ha treballat per a les principals cadenes europees i mundials. Els seus darrers treballs han estat per les cadenes de televisió ABC Austràlia, Televisió pública Irlandesa, TV3, Cuatro, La Sexta, Televisión Española, Al Jazeera, Zinc, Al Arabiya i Tele Sur. Actualment està dirigint el programa Per què volen els avions?, que s'estrenarà properament a TV3. Fontseca, a més, és membre del Sindicat de Periodistes de Catalunya, de Reporters sense Fronteres i de la Federació Internacional de Periodistes.