ERC guanya per tercer cop en un any a Manresa i amplia la seva victòria al Bages i el Moianès

La senadora Mirella Cortés valora "la victòria republicana a Castellbell, Castellgalí, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet"

Militants d'ERC al Bages brindant amb cava per la victòria
Militants d'ERC al Bages brindant amb cava per la victòria | Pere Fontanals
10 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:49h
ERC ha tornat a guanyar a Manresa aquest 10-N en la que és la seva tercera victòria aquest 2019, després de les generals del 28-A i les municipals de maig. Així ho ha destacat el "protoalcalde" -expressió de Ramon Fontdevila, Marc Aloy aquest diumenge al vespre a la seu dels republicans a Manresa. La seva intervenció també ha servit per agrair "l'esforç" de la militància republicana que "ha mantingut la tensió en tots aquests compromisos".

La victòria d'ERC a Manresa i a Catalunya ha sortit reforçada també al Bages i el Moianès. La senadora Mirella Cortès, que repetirà en la cambra alta, s'ha mostrat "molt satisfeta" dels resultats obtinguts al Bages on, a diferència de les eleccions del 28-A, ERC ha estat la força més votada "a Castellbell, Castellgalí, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet".

L'única ombra a nivell general ha estat el creixement de Vox a tot l'Estat "agafant els votants de Cs, que s'ha enfonsat, i demostrant que aquesta força ja era extrema dreta, com havia defensat jo sempre", ha raonat Cortès.

Tant Cortès com Aloy han felicitat els resultats obtinguts per JxCat i la CUP que possibiliten que els partits independentistes "tinguin 1 escó més a Madrid" i que a Manresa s'hagi pujat entre les tres forces en unes generals "fins a més del 57%".