Recreació

La Fira Medieval de Súria viu un dels millors inicis dels darrers anys

El programa d'activitats es desenvoluparà durant tot aquest cap de setmana al nucli històric del Poble Vell

per Redacció, 9 de novembre de 2019 a les 17:18 |
Activitat a la Ferreria del Poble Vell durant la 18a Fira Medieval d’Oficis de Súria | AjSú
La 18a Fira Medieval d'Oficis de Súria viu les seves primeres hores d'obertura amb un dels millors inicis dels darrers anys en nombre de visitants. El programa d'activitats es desenvoluparà durant tot aquest cap de setmana al nucli històric del Poble Vell amb més espectacles de carrer, l'estrena d'un nou espai firal i una gran presència d'artesans i tallers demostratius.

La Fira manté el seu caràcter de fira adreçada bàsicament a un públic familiar, amb activitats d'interès per a infants i adults. El nou espai firal és la Passarel·la del Castell, un antic pas entre el Castell i l'Església del Roser, que va ser recuperat recentment i que acollirà diferents activitats al llarg de tot el cap de setmana.


Una altra novetat d'aquesta edició són les actuacions que tenen lloc a les tavernes de la Fira durant el temps dels àpats. Enguany també han estat recuperats els campaments i es mantenen els espectacles emblemàtics del certamen i les recreacions històriques.

L'edició d'enguany torna a registrar una important participació de persones i entitats de la vila, un tret característic del certamen surienc des de les primeres edicions.


L'acte d'inauguració oficial de la 18a Fira Medieval d'Oficis ha tingut lloc a Cal Balaguer del Porxo, presidit per l'alcalde Albert Coberó i la regidora d'Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria.

Durant la inauguració l'alcalde de Súria ha animat tothom a gaudir de la Fira “en l'àmbit privilegiat del Poble Vell”. El batlle surienc ha manifestat que "ens hem de sentir tots orgullosos com a suriencs i surienques" de la trajectòria del certamen i de la participació de persones i entitats que la vila que contribueixen a fer la Fira "cada vegada més gran".

Per la seva banda, la regidora d'Ensenyament, Turisme, Participació i Festes ha remarcat que el certamen surienc "s'ha convertit en un referent de les fires medievals d'arreu". Alba Santamaria també ha agraït "la implicació" de les entitats i de totes les persones que fan possible la Fira.

Abans de l'acte inaugural ha tingut lloc la tradicional passejada institucional pel centre de Súria i pel recinte del certamen, saludant comerciants, artesans i altres participants. En aquests actes també hi han pres part altres membres de la corporació municipal i autoritats locals.

Els carrers i places del Poble Vell de Súria acolliran artesans, músics, dansaires, exposicions i altres atractius durant aquest cap de setmana. D'altra banda, el comerç del centre urbà ha tornat a obrir les seves portes amb ambientacions medievals, gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers-Súria Punt Comercial.

L'acte d'inauguració de la 18a Fira Medieval d'Oficis també ha servit com a obertura de l'exposició ‘Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia', que es podrà visitar a Cal Balaguer del Porxo fins al proper 12 de gener.

Enguany se celebra la sisena edició del concurs fotogràfic de la Fira Medieval d'Oficis a Instagram per tal d'incentivar la participació de les persones visitants en la captació i difusió d'imatges sobre el certamen.

Pàrquings i servei de transport gratuït

L'Ajuntament de Súria ha habilitat zones d'estacionament de vehicles en diferents punts de nucli urbà, així com un pàrquing exclusiu per a caravanes. Per a més informació sobre la ubicació d'aquestes zones d'estacionament, el programa d'actes i altres aspectes d'aquesta edició, es pot consultar el web de la Fira.

Els dos dies de Fira hi ha un servei de transport gratuït per enllaçar el Poble Vell amb els pàrquings més allunyats del nucli antic surienc, amb una freqüència de pas aproximada d'uns 30 minuts i el següent horari: de 9.45 a 13.00 h i de 15.30 a 19.00 h.

 

Participació