Eleccions espanyoles 10-N

En Comú Podem fa campanya sobre habitatge a la Mion de Manresa

Ana Querol ha estat acompanyada del diputat Marc Parés i de la candidata dels Joves, Laura Oliva

per Redacció, 8 de novembre de 2019 a les 21:06 |
Ana Querol, Laura Oliva i Marc Parés a la Mion | ECP
El diputat al Parlament per En Comú Podem, Marc Parés, i la candidata nacional de joves dels comuns, Laura Oliva, han fet campanya aquest divendres al mercat de la Mion amb la candidata territorial, Ana Querol.

La Mión-Puigberenguer, ha dit Querol "és un dels barris on la demanda de pisos de lloguer s'ha disparat" referint-se a l'arribada d'estudiants estrangers que trien la zona per la proximitat amb la FUB i afegeix que Manresa "tot i ser una de les ciutats encara amb preus de lloguer moderats, aquests han augmentat un 9% el darrer any".


També, ha exposat, a la ciutat s'estan produint "més desnonaments per no poder fer front al lloguer que per no poder pagar les hipoteques" i alerta que a Manresa no s'escapa dels fons voltors: "hem tingut ja blocs sencers de pisos amenaçats per pujades de més del doble del preu del lloguer". Per aquest motiu, afirma, és important que les polítiques d'habitatge siguin centrals a la nova legislatura: "necessitem una legislació que freni els preus abusius i més competències per fer-hi front des dels municipis". 

La candidata de Joves, Laura Oliva, ha recordat que Catalunya és la Comunitat Autònoma de l'Estat on més ha crescut el preu del lloguer i on "les persones menors de 35 anys han de destinar un 65% del sou a pagar-lo". Per a Oliva "els preus elevats sumat als treballs precaris són l'equació que ens impedeix a les persones joves primer accedir i després mantenir l'habitatge" i ha reblat que "així és impossible emancipar-nos". 

Marc Parés, per la seva part, ha afirmat que cal un govern "valent i compromès a l'Estat com el de l'Ajuntament de Barcelona que sense competències ha fet més perquè la gent mantingui l'habitatge que el govern de l'Estat i la Generalitat amb totes les seves". Així, ha recordat que el govern de Sánchez en solitari "no ha complert el compromís de regular el preu del lloguer i tampoc en el programa electoral del PSOE s'inclou aquesta regulació, ni garantir una alternativa habitacional en cas de desnonament". Segons el diputat "tampoc no incorporen una limitació dels privilegis fiscals per acabar amb l'acció especulativa dels fons voltor". 

"En Comú Podem, sí que ens comprometem" ha dit Parés "a tirar endavant la legislació de la regulació de preus, promoure un parc públic d'habitatge en règim de lloguer social i fer fora els fons voltor que fan negoci amb la vida de la gent". 

 

Participació