Eleccions espanyoles 10-N

La Junta Electoral de Manresa rectifica i ara permet la trobada gegantera de Sant Joan de Vilatorrada el 10-N

Finalment, la Verbena podrà realitzar l'acte diumenge

per Redacció, 8 de novembre de 2019 a les 16:31 |
Jutjats de Manresa | Mar Martí
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta Electoral de Manresa finalment ha rectificat i ha decidit permetre la trobada gegantera que s'havia previst per diumenge, malgrat coincidir amb la jornada electoral. Segons l'escrit que ha enviat la junta aquest divendres als responsables de la colla gegantera, es pot fer la trobada "sempre i quan l'ajuntament supervisi l'acte i es garanteixi el desenvolupament normal de la jornada electoral i l'accés i sortida dels col·legis". 

Davant la primera negativa de la junta de celebrar la trobada gegantera en diumenge, l'acte s'havia avançat a dissabte a la tarda malgrat no fos la millor opció. L'alcalde, Jordi Solernou, havia defensat que la trobada es faria "sí o sí" aquest cap de setmana, de la mateixa manera que es fa cada any des de fa 37 edicions.


La colla gegantera de la Verbena havia sol·licitat ajornar la trobada de dissabte a diumenge perquè una de les colles, que arriba des de Menorca, podria no arribar a temps. La Junta Electoral de Zona de Manresa va rebutjar la sol·licitud perquè entenia que l'acte podia "interferir en les eleccions" malgrat que a tot el país es fan actes festius i culturals aquest diumenge. Finalment, la Junta electoral de Zona ha rectificat i permetrà una trobada "supervisada per l'Ajuntament.

 

Participació