Sallent rebrà divendres el gegant l'Enramada dissenyat per infants del municipi

La figura, que representarà la festa del Corpus, passejarà pels tres centres educatius fins al mes de juny

Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:12h
Aquest divendres arribarà a Sallent la primera figura que formarà part del conjunt de Gegants de les Escoles de Sallent i Cabrianes. Un projecte que impulsa Gegants i Nans de Sallent, que rep el recolzament de l'Ajuntament de Sallent i la complicitat dels centres educatius del municipi.

A través d'una parella de figures gegants es pretén donar a conèixer el món geganter i, de pas, enfortir el sentiment de pertinença, amb dues figures que al·legoricament representin dues de les festes més singulars, històriques i representatives del calendari festiu de Sallent, com són les Enramades i el Carnaval.

La intenció és que sigui un projecte de llarg abast i cada curs anar desvetllant noves iniciatives, complicitats i projectes que engrandeixin la coneixença del nostre entorn i sobretot de la cultura popular.

Enguany, es presenta l'Enramada, la figura que representarà la festa del Corpus a Sallent, i que fins al juny passejarà pels tres centres educatius del municipi. Durant aquest temps, s'oferirà un petit curset als alumnes de 4t de primària per aprendre a fer-la ballar, cuidar-la i manipular-la.

L'Enramada estarà carregada de simbolisme i amb l'ajuda dels infants podrà anar canviant alguns dels seus guarniments que la faran del tot especial i polivalent. A més, podrà participar a les festes que organitzin els diferents centres educatius, com també en les sortides que ofereixin els Gegants de Sallent durant l'any.

El disseny es va encarregar als nens i nenes de 3r i 4t de primària; de les millors idees i conceptes se'n va elaborar un esbós final amb la complicitat de l'entitat els Amics de les Enramades, al considerar que serà una figura que també vol retre homenatge als enramadors. La creació ha anat a càrrec del jove artesà de 23 anys, Carlos Morillo de Montornès del Vallès.

Al representar una festa on tothom hi té cabuda, no s'ha volgut sexualitzar el gegant i s'ha intentat que tingui un aspecte neutre quant a gènere. A més,  un projecte com aquest ajudarà a enfortir certs valors que en el món geganter, en l'elaboració de festes col·lectives i en el món de les entitats de cultura popular hi són molt presents.