Santpedor votarà si vol mantenir les vaquetes a la seva Festa Major el 24 de novembre

Hi haurà un únic col·legi electoral, la sala 1 d'octubre de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, amb tres urnes

Agustí Comas, Xavi Codina i Antoni Puiggròs presenten la data i la pregunta
Agustí Comas, Xavi Codina i Antoni Puiggròs presenten la data i la pregunta | AjStp
Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:41h
L'equip de govern de Santpedor ja ha presentat el dia, la pregunta i el sistema de votació per al procés participatiu sobre les vaquetes al poble que es va anunciar a principis de setembre com un acord de govern per a empènyer aquesta tardor. 

Diumenge 24 de novembre, en horari de 9 del matí a 8 del vespre, els veïns i veïnes de més de 16 anys que consten al padró tancat a data 5 de setembre podran respondre si o no a la pregunta: "Santpedor ha de mantenir les vaquetes?". L'Ajuntament ha decidit que el sistema de votació sigui presencial amb un únic col·legi electoral, la sala 1 d'octubre de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas. Allà hi haurà tres urnes, les butlletes, els sobres i una cabina perquè es pugui votar.

L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Agustí Comas i del segon tinent d'alcalde, Antoni Puiggròs, han presentat les regles específiques de la consulta sobre la presència de vaquetes als actes festius del poble. La Festa Major amb les vaquetes va ser un dels temes de debat a les passades eleccions municipals i els dos grups que formen l'equip de govern, ERC Santpedor i Junts per Santpedor, van acordar que el futur de les vaquetes al  poble s'ha de decidir en un procés participatiu.

Després d'anunciar el compromís d'empènyer la consulta a la tardor es va constituir una comissió tècnica i política per poder configurar la forma del procés participatiu que ara es presenta. Ara, aprovat el decret de convocatòria es parlarà amb les entitats per explicar els requisits  per participar en la consulta.
Arxivat a