ICL Iberia publica per cinquè any consecutiu la Memòria de Sostenibilitat

Entre els indicadors de l'any 2018, destaca l'augment de producció i venda tant de potassa com de sal

Pila de sal depurada a ICL
Pila de sal depurada a ICL | Pere Fontanals
Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:02h
ICL Iberia ha fet pública avui la cinquena edició de la Memòria de Sostenibilitat. Es tracta d'un exhaustiu document que recull els indicadors de l'empresa relatius a l'exercici del 2018. Amb aquesta publicació ICL compleix de nou amb el seu compromís de transparència i responsabilitat social. Entre les dades, destaca el rècord de producció i venda de mineral: s'ha venut més sal que mai arribant a 1.281.509 de tones. Les xifres de la potasses també són bones amb 944.389 tones venudes. La memòria també reflecteix la inversió que l'empresa va realitzar l'any passat de 64 milions d'euros i la generació d'un valor econòmic directe de 287 milions. 

Carles Aleman, President d'ICL Iberia, afirma que el 2018 ha estat un any de millora tant a nivell de processos com de producció i eficiència: "hem millorat el procés de treball i, en conseqüència, la nostra eficiència tant a les mines com a les plantes. Aquesta millora es reflecteix, en part, en l'augment de la producció de potassa i sal i les seves vendes respecte a l'any anterior. Però el 2018 també és l'any en què s'ha inaugurat la planta de purificació de sal a Sallent. Una instal·lació a través de la qual produïm sal purificada per al sector del desgel de carreteres i, que en el futur, servirà per a la restauració dels dipòsits de sal. Al mateix temps, però, vam mantenir la nostra gran inversió anual en la gestió ambiental per reduir l'impacte de la nostra activitat, amb molt bons resultats. No és només un any en el que hem assolit objectius tangibles sinó que també ens ha servit per a cercar i trobar àrees de millora i progrés, factors molt importants per a assenyalar el camí cap al futur". 

Un altre dels aspectes positius de les dades que reflecteix la Memòria de Sostenibilitat del 2018 és el referent a la millora en la seguretat dels treballadors i treballadores d'ICL. I és que les xifres mostren una disminució tant de la freqüència com de la gravetat dels accidents. Així doncs, la inversió que fa l'empresa en formació en seguretat de la plantilla es tradueix en una clara reducció de les ràtios d'accidentalitat. En aquest sentit Carles Aleman, explica que "es tracta d'un repte complex en una indústria amb característiques úniques com la nostra. Però amb un treball intens, em plau dir que també estem experimentant una millora constant i creixent en aquest terreny". 

El 2018 les exportacions d'ICL Iberia se situen gairebé al 73% i la inversió realitzada en la gestió ambiental puja als 9,7 milions d'euros.

- Memòria completa
Arxivat a