Direccions i sindicats de les caixes signen l'acord marc del pacte laboral per a la fusió

ACN/Redacció
26 de novembre del 2009
576_1259271609Acord_laboral_1
576_1259271609Acord_laboral_1

Els representants de RRHH de les tres caixes, Pere Abelló, Nora Solé i Clara Alonso, en la signatura

Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, a la reunió de la Mesa de Negociació, han signat l'Acord Marc de Pacte Laboral amb els representants dels treballadors. La firma és un "punt clau" en la fusió i posa de manifest la "voluntat del nou projecte d'implicar tots els agents" mitjançant acords, dins l’estratègia definida per les entitats, segons informen aquestes. Pel que fa a la resta dels aspectes relatius a la fusió, s'estan desenvolupant "de manera àgil" i seguint els calendaris previstos. També, s'ha establert una Comissió de Seguiment paritària, formada per la direcció de la nova entitat i la representació sindical, per fer el seguiment dels aspectes laborals del Pla d'Integració.

Segons un comunicat conjunt de les tres caixes, aquest Acord Marc permet iniciar una nova entitat amb "una sòlida i optimitzada" xarxa comercial, així com uns "eficients" serveis centrals, que són "les bases de la competitivitat, viabilitat i solvència de la nova caixa". La reunió s'ha allargat durant tot el dijous.

També, s'ha tancat l'ajust d'un màxim de 395 oficines mitjançant un pla d'integració, establint dos anys de termini perquè un grup addicional d'oficines, actualment en pèrdues, puguin posar-se en beneficis.

Adhesió "voluntària" a les prejubilacions
D'altra banda, els empleats de les tres entitats seran els qui decideixin "voluntàriament" la seva adhesió a les propostes de prejubilacions i baixes incentivades, sent al voltant de 1.300 els empleats que s'estima que puguin acollir-se a aquestes mesures. Les prejubilacions es faran a partir dels 56 anys complerts el 2010.

Per a aquells empleats que es vegin afectats per l'ajust d'oficines, l'entitat oferirà un nou lloc de treball. I en el cas de no acceptar l'oferta vacant, podran acollir-se a "un ventall d'opcions" de baixes incentivades que es contemplen per a les diferents situacions personals.

Per als treballadors que el seu nou lloc de treball requereixi mobilitat geogràfica, s'han pactat compensacions econòmiques segons els quilòmetres de desplaçament. I pel que fa a l'homologació salarial dels empleats de les tres entitats, es farà de manera progressiva, al llarg de tres anys des de gener de 2010, en paral·lel a l'evolució del Pla d'Integració.

La nova entitat resultant de la fusió comptarà amb una xarxa de 1.250 oficines, amb més de 82.000 milions d'actius consolidats i més de 7.600 empleats, el que la converteix en la quarta entitat del país per volum de negoci.
 

Raquel Puig (SEC), Gaietà Jové (SECT), Pere Abelló (RRHH Caixa Tarragona), Nora Solé (RRHH Caixa Catalunya), Clara Alonso (RRHH Caixa Manresa), Josep Gisbert (UGT), Montse Delgado (CC.OO.)