Indignació a Sant Joan de Vilatorrada per la prohibició de la seva trobada de gegants

L'Ajuntament vincula la decisió de la Junta Electoral amb el fet que en aquest municipi hi ha la presó de Lledoners

L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou | Estefania Escolà
Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:04h
"Sorpresa i indignada". Així és com s'ha mostrat la colla gegantera de Sant Joan de Vilatorrada, després de conèixer la decisió de la Junta Electoral de Manresa de prohibir la trobada gegantera prevista per aquest 10-N perquè considera que "pot interferir en la jornada electoral". L'Ajuntament vincula la decisió de l'òrgan amb el fet que, en aquest municipi, hi ha la presó de Lledoners.

De fet, asseguren que, tot i que a Catalunya hi ha d'altres trobades de gegants previstes per diumenge, aquesta és la única que s'ha prohibit. Ara, l'acte s'ha avançat a dissabte, però l'Ajuntament ha enviat una al·legació a la Junta perquè rectifiqui la decisió. En tot cas, asseguren que la trobada es farà "sí o sí" aquest cap de setmana.

Integrants de la colla de geganters de Sant Joan de Vilatorrada s'han trobat aquest matí a la seu de La Verbena, l'entitat cultural més antiga del municipi, per valorar la decisió de la Junta Electoral de Manresa, que els prohibeix la trobada gegantera prevista per aquest 10-N perquè considera "que pot interferir en la jornada electoral".

Estan "indignats i enfadats" perquè no entenen una decisió que consideren "del tot injustificada". "Vincular la política amb la cultura ja és l'últim que m'esperava", ha assegurat la regidora de Cultura, Montserrat Jové. Una de les explicacions que hi troben és el fet que, a Sant Joan de Vilatorrada, hi ha la presó de Lledoners. De fet, aquesta no és la única trobada gegantera prevista per aquest 10-N a Catalunya, però en canvi sí que és la única que s'ha prohibit.

Des de l'entitat, subratllen el seu caràcter apolític. De fet, la trobada de gegants se celebra des de fa 37 anys a Sant Joan de Vilatorrada.

La trobada es farà "peti qui peti"

L'Ajuntament ha enviat una al·legació a la Junta Electoral de Manresa perquè rectifiqui la seva decisió. De moment, la trobada s'ha avançat a dissabte, però independentment de la decisió de la Junta Electoral Central sobre els actes d'aquest dissabte, l'alcalde de Sant Joan, Jordi Solernou, ha assegurat que la trobada es farà "sí o sí" aquest cap de setmana. "Assumeixo totes les conseqüències que això pugui comportar", ha afegit.