«La Cenerentola» de Rossini obre diumenge la temporada d'òpera al Kursaal

La producció dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, continua la gira a Manresa després de l'estrena a Sabadell

«La Cenerentola» estrena la temporada d'òpera del Kursaal
«La Cenerentola» estrena la temporada d'òpera del Kursaal | Promocional
Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:12h
Aquest proper diumenge, 10 de novembre a les 6 de la tarda, l'òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de La Cenerentola de Gioachino Rossini una producció de l'Associació d'Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Daniel Gil de Tejada. 

Rossini va compondre La Cenerentola, quan tenia 25 anys, seguint l'èxit d'Il barbiere di Siviglia de l'any anterior. Malgrat que la completà en un període de tres setmanes, es considera que conté part de la seva escriptura més fina per a àries i conjunts. Aquesta va ser l'última òpera còmica de Gioachino Rossini que va compondre per al públic italià, a partir d'un llibret de Jacopo Ferretti, basat en part del conte de Charles Perrault i en part en el llibret de Charles-Guillaume Éttienne per al compositor maltès Niccolò Isouard. L'òpera, que es va estrenar el 25 de gener de 1817 a Roma, narra la història d'amor d'Angelina i el príncep Don Ramiro.

Les entrades per veure La Cenerentola tenen un preu de 45€ euros (40€ amb Carnet Galliner, menors 25 anys i majors 65) i es poden comprar a taquilles i per internet. Com a curiositat, aquesta va ser la primera òpera que va pujar a l'escenari del Kursaal, el 2007, poc després de la reinauguració del teatre.

Xerrada d'Ovidi Cobacho, una hora abans de la funció

Una hora abans de la funció d'aquest diumenge, a les 17h, la Sala Polivalent 2 del Kursaal hi haurà una xerrada introductòria a l'òpera La Cenerentola amb el musicòleg Ovidi Cobacho. L'accés és lliure i gratuït.

La propera cita amb l'òpera serà el dimecres 26 de febrer del 2020 amb La traviata de Giuseppe Verdi i tancarà la temporada Macbeth, també de Giuseppe Verdi el dimecres 6 de maig del 2020. Tant les entrades com l'abonament es posaran a la venda el dimarts, 18 de juny.