La Junta Electoral no autoritza la Trobada de Gegants de Sant Joan perquè «interfereix en les eleccions»

La Verbena s'ha vist obligada a avançar l'acte, que arriba a la seva 37a edició, a aquest dissabte

Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat el 08 de novembre a les 17:04h
La Junta Electoral de Zona ha prohibit endarrerir la celebració de la XXXVII Trobada de Gegants de Sant Joan de Vilatorrada a diumenge perquè "interfereix en les eleccions", segons ha avançat El Món i ha confirmat NacióManresa de fonts oficials.

La trobada, que arriba a la seva 37a edició, estava prevista inicialment per a dissabte a la tarda, però la Societat Coral i Recreativa la Verbena, que organitza l'acte, juntament amb l'Ajuntament, van sol·licitar endarrerir-la a diumenge ja que hi ha colles que arriben de lluny, com una de Menorca, que podrien no arribar a temps.

La resposta de la Junta Electoral de Manresa ha estat denegar la petició dels organitzadors perquè "interfereix en les eleccions" i la trobada s'haurà de celebrar com estava previst inicialment, el dissabte a la tarda, amb el risc que alguna colla gegantera no arribi a temps.

Aquesta decisió de la Junta Electoral de Zona no quadra amb la situació d'altres municipis de la comarca que celebren actes el mateix diumenge de les eleccions i, també, amb el fet que la Verbena no s'ha significat a nivell polític històricament.