El Vinya Cros arriba a la cinquena edició amb 800 participants i mitja marató de muntanya

La cursa solidària incorpora una prova de 21 quilòmetres amb 600 metres de desnivell

Presentació de la 5a Vinya Cros a l'Oller del Mas
Presentació de la 5a Vinya Cros a l'Oller del Mas | OdelMas
Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:24h
Aquest dijous s'ha presentat la cinquena edició del Vinya Cross solidari que tindrà lloc el diumenge 17 de novembre a l'Oller del Mas. Enguany, i amb motiu del seu cinquè aniversari, la cursa creix amb un nou recorregut i també en nombre de participants. L'organització ha volgut aprofitar el paisatge i la localització de la cursa per dissenyar un circuit de 21km amb quasi 600m de desnivell per als més atrevits. Un recorregut per boscos, vinyes i corriols que recorre la finca de l'Oller del Mas i regala als corredors un paisatge i unes vistes úniques a Montserrat.

El gran repte de l'organització sempre ha sigut fer-la créixer progressivament per tal d'incrementar els ingressos a destinar als projectes socials. Enguany amb el nou recorregut es vol arribar als 800 corredors i assolir així un rècord de participants al Bages. I és que l'èxit de la cursa no recau només en el paisatge i el recorregut, sinó en l'ambient que es crea al castell quan van arribant els participants: una botifarrada, vins i formatges, cafès, 18 premis, música i molt ambient.

Com a iniciativa solidaria, cada any l'organització escull un projecte local que requereixi de finançament per desenvolupar-se i enguany s'ha escollit un projecte de beques de formació per a nens i joves en risc d'exclusió liderat per la Fundació del Convent de Santa Clara. Tots els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats a aquest projecte i tot gràcies a empreses locals involucrades amb el territori que han col·laborat per tal de cobrir tots els costos logístics de la cursa.

El patrocini principal és de l'Obra Social "La Caixa" i Constructora del Cardoner, seguides per un conjunt d'empreses locals que any rere any han participat amb el projecte: Cafès del Bages, Difoprint, Cal Pujolet, Coca Cola, La Flor del Pirineo i Bravo Running. 

A tot això s'hi suma l'interès de l'Oller del Mas per col·laborar en projectes socials locals que requereixen d'ajuda econòmica per garantir el seu desenvolupament. El celler té una política de responsabilitat social que engloba diferents línies d'actuació i entre elles el territori, de manera que any rere any treballarà per fer créixer la cursa.

El divendres 15 a les 9h del mati es tancaran les inscripcions on line. En el cas que quedin places lliures es podran fer les inscripcions presencials a la botiga Bravo Running. 

Informació tècnica

La inscripció a la cursa té un preu de 12 euros amb xip i 14 euros sense xip fins al 16 de novembre i de 18 euros el mateix dia de la cursa. El dissabte 16 de novembre es poden recollir els dorsals a la cursa Bravo Running i el mateix dia de la cursa també es repartiran a la sortida de 8 a 9 del matí. A 2/4 de 10 del matí tindrà lloc la sortida de la cursa de 21 quilòmetres i a les 10 les de 5 i 10 quilòmetres. A les 12 del migdia es tancarà la cursa i es lliuraran els premis.

Tots els participants rebran una samarreta tècnica, regals de les firmes col·laboradores, botifarra a l'arribada amb cafès, vins i formatges.. La cursa tindrà control de temps amb el xip, avituallament, pàrquing i servei d'ambulància.