El fiscal rebaixa a més de la meitat la petició de pena per a l'exalcalde de Navàs

Jaume Casals confia en l'absolució ja que "l'acusació no s'aguanta per enlloc", assegura quan el cas ha quedat vist per a sentència

L'Audiència Provincial de Barcelona
L'Audiència Provincial de Barcelona | Europa Press
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:34h
Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona ha rebaixat la petició de pena per a l'exalcalde de Navàs, Jaume Casals, després que aquest dijous hagi quedat vist per sentència el cas que l'implica a ell i a dues persones més, sobre el que l'acusació va dir inicialment que va "demorar voluntariament" el tancament d'un negoci de turisme rural il·legal en una finca a prop de Palà de Torroella, a 25 quilòmetres del nucli de Navàs.

El fiscal ha rebaixat de 3 anys i mig a 1 any i mig la petició de presó per a Casals i de 13 a 9 anys d'inhabilitació per un delicte continuat sobre l'ordenació del territori. Inicialment també l'acusava d'un altre delicte continuat de prevaricació, però finalment l'ha retirat. En la causa també estaven acusats els dos promotors del negoci, per a qui el fiscal demanava 18 mesos de presó per un delicte sobre l'ordenació del territori, però que van pactar una rebaixa de 9 mesos.

En l'acusació inicial el fiscal assegurava que Casals va "demorar voluntàriament" entre 2013 i 2017 un procediment contra la construcció i explotació d'una nau en una zona boscosa de Palà de Torroella que es feia servir per a turisme rural malgrat que l'ordenació només permetia construccions per a serveis forestals. 

En la jornada a l'Audiència Provincial de dimecres, els diversos testimonis, tant de la defensa com de l'acusació, van apuntar que l'exalcalde va actuar en tot moment seguint criteris tècnics i que precisament el que hauria estat delicte seria que hagués actuat de forma contrària als informes favorables dels tècnics.

Aquest dijous ha estat el torn de declarar de Casals, que s'ha refermat en el fet que ell va seguir les indicacions dels tècnics municipals "que són els entesos en la matèria". Cal recordar que malgrat l'escrit de l'acusació, l'Ajuntament va obrir quatre expedients contra la instal·lació de turisme rural.

Jaume Casals confia en l'absolució ja que "l'acusació no s'aguanta per enlloc", ha assegurat a NacióManresa després que el cas hagi quedat vist per a sentència