El músic valencià Jonatan Penalba presentarà el seu primer treball en solitari al Kursaal dissabte

Jonatan Penalba
Jonatan Penalba | Joan Francesc Lluch
Redacció
07 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:15h
El músic d'Alcúdia Jonatan Penalba presenta aquest dissabte (19 h) a la Sala Petita del Kursaal De soca-rel, el seu primer projecte en solitari, dins del cicle d'Arrel, un treball amb peces tradicionals poc conegudes pel gran públic, i clàssics contemporanis de la cançó en valencià.

Nascut l'any 1991 a l'Alcúdia (la comarca valenciana de la Ribera Alta), aquest jove i precoç cantaor (als 5 anys ja cantava albaes) va entrar a formar part del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent abans de complir els 18 anys.

Amb aquesta formació que veurem ha actuat en diversos festivals: a Segòvia, Salamanca, Ciudad Real, Albacete, Mallorca, infinitat de pobles i ciutats valencianes i a la ciutat de València. A Manresa, també ha actuat dins del marc de la Fira Mediterrània de Manresa, acompanyant Pep Gimeno, Botifarra.

La seva veu ("canta com els vells", ha dit algú) ha estat educada per qui han estat els seus mestres: Pep Moreno (en el cas de les albaes) i la gran Victoria Sousa Victorieta (pel que fa al cant d'estil).

El preu de les entrades per veure Jonatan Penalba és de 15€ (12€ amb Carnet Galliner, Escoles de Música, menors de 25 anys i majors de 65). Per entrades i informació a les taquilles del teatre, per telèfon (93 8723636) i per internet.