Cua als jutjats de Manresa per autoinculpar-se de la participació a l'1-O

Un centenar llarg de persones han omplert el vestíbul des de primera hora del matí

Cua de persones esperant per autoinculpar-se a Manresa
Cua de persones esperant per autoinculpar-se a Manresa | Pere Fontanals
07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:23h
Un centenar llarg de persones feien cua molt abans de les 9 del matí d'aquest dijous a la porta dels jutjats de Manresa per autoinculpar-se per haver participat en el referèndum de l'1-O. 

La convocatòria d'Òmnium era a 2/4 de 9 del matí, però fins i tot abans, el vestíbul es trobava ple de gent que es resguardava, així, del fred del carrer, tot esperant que el guarda de seguretat de la instal·lació els fes passar. Des del vestíbul, encara una seixantena de persones composaven una filera de gent amb els papers de l'autoinculpació a les mans.

A la filera hi havia gairebé tots els regidors de Manresa d'ERC i també el regidor de la CUP, Jordi Trapé. En un extrem de la plaça de l'1 d'Octubre, Òmnium, amb una carpa, informava la gent i els facilitava el document d'autoinculpació.

A les 9  en punt el jutjat ha obert portes i, un a un, els integrants de la cua han començat a entrar sempre esperant la sortida del jutjat de guàrdia del seu antecesor a la filera, de manera que es preveu que la gent es vagi autoinculpant durant tot el matí ja que la primera persona que ha entrat a fer-ho, ha finalitzat el tràmit a les 9 i cinc minuts.

En principi, segons Jordi Corrons, president d'Òmnium Bages-Moianès, els jutjats no han posat un límit d'autoinculpacions diàries com anteriorment van fer els jutjats de Tarragona, Lleida i Girona, i aniran acceptant escrits mentre hi hagi gent.