«El Bages balla!» reunirà a l'escenari del Kursaal dansaires d'entitats i escoles de la comarca

Serà el diumenge 17 de novembre, en un espectacle que inclourà píndoles coreogràfiques de diversos tipus de ball

Presentació d'«El Bages balla!» aquest dimecres al Kursaal
Presentació d'«El Bages balla!» aquest dimecres al Kursaal | MEES
Redacció
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:38h
Gairebé 350 dansaires participaran el diumenge, 17 de novembre a la sala gran del Kursaal en dues funcions (17h i 19.30h) a El Bages balla!, una iniciativa d'El Galliner que pretén mostrar la riquesa dels estils de balls i danses que es practiquen arreu de la comarca. L'octubre de l'any passat el Kursaal ja va acollir l'espectacle Manresa balla! -dins dels actes de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018- en el qual es van presentar un total de 20 coreografies d'entre 3 i 4 minuts, a càrrec de diversos grups, col·lectius i escoles de ball de Manresa. Ara es repetirà l'experiència amb grups i escoles de dansa del Bages.

Concretament, hi estaran representades onze poblacions i hi participaran vint grups de danses diverses. Són quatre grups de Sant Joan de Vilatorrada, tres de Sant Vicenç de Castellet, dos de Castellbell i el Vilar, Navarcles, el Pont de Vilomara i Súria, i un de Monistrol de Montserrat, Navàs, Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages. Cada grup presentarà un ball i al final es farà un coreografia conjunta que ha preparat la coreògrafa Montse Colomé, que ha coordinat també tot l'espectacle.

L'objectiu de l'espectacle és posar en valor la dansa i adonar-nos que hi ha molta gent balla, ja sigui com a esport, com a opció d'oci, mètode de desconnexió...

Les entrades per assistir a l'espectacle, que tenen un preu únic de 6 euros i es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.

Grups que hi participen

Hi prendran part Altrax Dance Studio de Sant Joan de Vilatorrada, Associació Cultural Dansa Zambra de Sant Joan, Associació de sevillanes de Súria, Associació Som Riu d'Or de Sant Fruitós, Ballet Jove de Navarcles, Bastoners de Castellbell i el Vilar, Colla Sardanista Aires d'Or Santpedor, Esbart dansaire La Verbena Sant Joan Vilatorrada, Esbart Dansaire Navarclí de Navarcles, Esbart Dansaire Santvicentí St Vicenç Castellet, Esbart Dansaire Vilomarenc Pont Vilomara, Esbart Monistrol Dansaire de Monistrol Montserrat, Esbart Vila de Sallent, Escola +K Dansa St Vicenç de Castellet, Escola ball M. Luz Garcia Sant Vicenç Castellet, Escola Dansa Pure Dansa Pont Vilomara, Escola de Dansa M. Cinta de Súria, Isa Zumba de Castellebell i el Vilar, Petit Palace de Navàs i Punt de fuga de Sant Joan de Vilatorrada.