L'exalcade de Castellnou denuncia a la Junta Electoral una pintada de l'ANC de 2017

Es troba en un transformador elèctric d'Endesa i, per tant, l'Ajuntament no la pot repintar per ser una propietat privada

Redacció
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:11h
Francesc Martínez, l'exalcalde de Castellnou de Bages, ha denunciat a la Junta electoral de zona una pancarta de la manifestació del passat 11 de setembre i una pintada en un transformador del Serrat que va fer l'ANC durant la campanya del referèndum de l'1-O de 2017 amb un "Sí" pintat dins un globus, sense cap més missatge polític ni partidista. La pintada, a més a més, es troba a aproximadament 6 quilòmetres del col·legi electoral del poble.

La Junta Electoral de Zona ha estimat la demanda de Martínez i ha instat l'Ajuntament a retirar aquests dos elements, encara que cap d'ells vulnera la neutralitat de l'espai públic. 

L'Ajuntament ha respost a la Junta Electoral que ha fet retirar la pancarta de l'11 de setembre, però que no pot repintar el mural de la campanya del "Sí" de l'ANC perquè es troba en un transformador que és propietat d'Endesa i, per tant, no pot pintar-lo perquè és propietat privada.


Cal recordar que Francesc Martínez va tenir una sortida traumàtica de l'alcaldia de Castellnou després que alguns regidors del PSC li retiressin el suport per les seves particularitats a l'hora de governar. Després de plegar, el republicà Domènec Òrrit va encapçalar el consistori els darrers mesos del mandat i va ser reelegit amb majoria absoluta en les passades eleccions municipals.