«Petjades en Clau de Sol», un cicle de caminades musicades per descobrir l'Anella Verda de Manresa

La primera, que tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, transcorrerà per una part de l'itinerari dels cingles del Llobregat i comptarà amb l'acompanyament musical del violinista Arnau Barrios

El cicle 'Petjades en Clau de Sol' s'inaugurarà amb una caminada per l'itinerari dels cingles del Llobregat
El cicle 'Petjades en Clau de Sol' s'inaugurarà amb una caminada per l'itinerari dels cingles del Llobregat | ICHN
NacióManresa
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:13h
Dinàmic Guies de Muntanya i la Fundació Turisme i Fires de Manresa han impulsat Petjades en Clau de Sol, un nou cicle de caminades per l'Anella Verda de Manresa que tindran una peculiaritat especial: a banda d'estar realitzades per guies especialitzats que posaran veu al paisatge i al passat i present dels espais que es visitaran, la proposta comptarà amb un acompanyament musical que posarà melodia a aquests paisatges i a la seva contemplació, unint música i natura, esport i espectacle, en una experiència única.

Segons expliquen els creadors del cicle, la proposta sorgeix del "creixent interès que desperta el turisme de natura entre els visitants de la ciutat i els mateixos manresans", al mateix temps que segueixen teixint la col·laboració desenvolupada anteriorment en les exitoses caminades nocturnes Montserrat-Manresa o la Marxa del Pelegrí.

La primera caminada de Petjades en Clau de Sol tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, i resseguirà, a través d'un recorregut circular, part de l'itinerari dels cingles del Llobregat. La sortida es farà a les deu del matí des del Santuari de la Salut de Viladordis i passarà per espais de gran interès natural i paisatgístic com els cingles de Roca Tinyosa, els Tres Salts o les tines del Llobregat.

La ruta tindrà, aproximadament, 6,5 quilòmetres, amb poca dificultat tècnica i 125 metres de desnivell positiu i 125 de negatiu. Al final del recorregut, els participants rebran un petit refrigeri vora el santuari. El guiatge correrà a càrrec de Dinàmic Guies i l'acompanyament musical el realitzarà el violinista manresà Arnau Barrios.

Les inscripcions per participar en l'activitat (que tindrà una durada de tres hores) tenen un preu de 10 euros i ja es poden formalitzar a través d'aquest enllaç o anant presencialment a l'Oficina de Turisme de Manresa.