Marganell s'incorpora a la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament

Ja són quinze els municipis del Bages i el Moianès que pertanyen a la Mancomunitat

Redacció
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:03h
En l'assemblea de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament del passat 7 d'octubre es va fer efectiva la incorporació amb la presa de possessió del càrrec de l'Ajuntament de Marganell a l'ens públic supramunicipal. Aquesta integració permetrà un major control i regulació en el sistema de sanejament, en els abocaments d'empreses del municipi, i també més seguretat pel què fa a la gestió de la depuradora que en un futur es construirà al municipi.

Els Ajuntaments que ingressen a la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament deleguen les competències de sanejament en alta a la Mancomunitat. Les noves incorporacions permeten que l'àmbit d'actuació de la Mancomunitat creixi i es doti de més eines per fer front a les responsabilitats que comporta el sanejament (col·lectors i estacions depuradors d'aigües residuals), optimitzant els recursos i sent més eficients.

Què és la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament?

Constituïda el 1986, la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament és un ens administratiu de naturalesa supramunicipal, voluntària, cooperativa, de gestió de serveis i realització d'activitats econòmiques d'interès local. Actualment està integrada per 13 municipis del Bages i 2 del Moianès, i té com a objecte la gestió i explotació dels sistemes d'evacuació i tractament d'aigües residuals dels municipis que en formen part.