El canvi climàtic vist amb ulls d'infant, eix central del IV Concurs de Microrelats de Temàtica Social

Organitzat pels ajuntaments d'Artés, Calders, Monistrol de Calders i Oló, el certamen tancarà convocatòria el proper 29 de novembre

NacióManresa
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:23h
La quarta edició del concurs literari Amb ulls d'infant se centrarà en el canvi climàtic
La quarta edició del concurs literari Amb ulls d'infant se centrarà en el canvi climàtic
Els ajuntaments d'Artés, Calders, Monistrol de Calders i Santa Maria d'Oló han impulsat, per quart any consecutiu, el Concurs de Microrelats de Temàtica Social Amb ulls d'infant, un certamen que pretén, segons expliquen els mateixos organitzadors, "treballar per a la igualtat en diferents àmbits" a través de la literatura. 

Enguany, l'eix central dels relats que es presentin haurà de ser el canvi climàtic vist des de l'òptica d'un nen o nena. En les altres tres edicions la trama de les creacions literàries havia d'estar relacionada amb la violència masclista (primer any); amb els desnonaments (segon any), i amb la crisi dels refugiats (l'any passat). 

Seguint la línia dels altres anys, el certamen constarà de dues categories: la juvenil (adreçada a persones d'entre 12 i 18 anys) i la general (adreçada a gent de més de 18 anys). Segons exposen les bases, els relats que es presentin hauran de ser en català i no podran excedir les 1000 paraules. Així mateix, les propostes hauran d'entregar-se via correu electrònic, enviant un mail a concursderelats@gmail.com.

La data límit d'entrega de les creacions serà el proper divendres 29 de novembre. Tots els documents que es rebin fora d'aquesta data, es descartaran.

Entrega de premis

Els guanyadors d'ambdues categories es donaran a conèixer el dijous 12 de desembre. En el cas de la juvenil, l'acte d'entrega dels premis es farà a les dotze del migdia al Complex Cultural Cal Sitges d'Artés. Pel que fa a la general, la gala se celebrarà a les set de la tarda al Centre Cívic de Calders.

Tal com detallen les bases, es premiarà, només, "un relat de cadascuna de les categories presentades, reservant-se el dret el jurat de deixar el premi desert si considera que la qualitat dels relats no és l'adequada". El jurat estarà format per persones qualificades, provinents de l'àmbit de l'educació i d'entitats que treballen els drets socials. El valor dels dos premis serà de 100 euros cadascun, tot i que el de la categoria juvenil no serà en metàl·lic.