Un miler de persones es manifesten a Manresa contra la sentència de la violació múltiple

La marxa, en la que ha participat bona part del govern municipal, inclòs l'alcalde, ha fet parada als jutjats i s'ha desconvocat davant de l'Ajuntament

La manifestació ha sortit des de la plaça de Sant Domènec
La manifestació ha sortit des de la plaça de Sant Domènec | Pere Fontanals
05 de novembre del 2019
Actualitzat el 06 de novembre a les 8:59h
La manifestació de rebuig a la sentència de l'Audiència Provincial contra els violadors de la menor de 14 anys a Manresa ha aplegat un miler de persones a la capital del Bages un dia després que passés el mateix en prop d'un centenar de convocatòries a tot l'Estat.

La marxa, convocada pel Comitè Feminista de Vaga, ha aplegat també el Consell de la Dona de Manresa, l'Associació Llilium de suport a les víctimes de violència masclista i membres de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, que han portat les seves respectives pancartes.

Entre els assistents també hi havia membres del govern de Manresa, entre els quals l'alcalde Valentí Junyent i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy, i regidors d'altres formacions polítiques.
 

La manifestació arribant als jutjats pel carrer Santa Maria. Foto: Pere Fontanals


La manifestació s'ha dirigit pacíficament als jutjats de Manresa entre proclames feministes, contra la justícia patriarcal i contra els violadors, on els esperava el recinte protegit amb tanques i un mínim de presència policial, i després d'allà ha anat fins a la plaça Major on, després de llegir-se el manifest, s'ha desconvocat.

El Comitè Feminista de Vaga ha denunciat el "patriarcat estructural de la societat" i l'abús de poder masclista, així com la necessitat de revisar el codi penal i els valors quotidians. "No només volem que els violadors rebin la sentència que es mereixen, sinó que volem un canvi en la societat perquè la violència masclista deixi de formar part de les nostres vides", han afirmat.