Una ruta guiada per Talamanca mostrarà la sacralitat femenina primigènia a través de Maria Magdalena

Tindrà lloc aquest dissabte i la conduirà l'historiador bagenc Jordi Piñero

L'església de Santa Maria de Talamanca serà un dels punts per on transcorrerà la ruta guiada per Jordi Piñero
L'església de Santa Maria de Talamanca serà un dels punts per on transcorrerà la ruta guiada per Jordi Piñero | AjTalamanca
NacióManresa
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:19h
L'historiador bagenc Jordi Piñero ha organitzat, per aquest dissabte, 9 de novembre, una sortida matinal per visitar diferents indrets de Talamanca, que tindran com a fil conductor Maria Magdalena, incidint en el seu significat arquetípic "com a representant d'una sacralitat femenina primigènia, derivada de l'antic culte a la Deessa", destaca l'historiador.

Aquesta sacralitat femenina primigènia l'exemplificarà a través de dues esglésies: la de Santa Maria de Talamanca (que representa el culte a la verge oficial, associat a la figura de la mare), i la de Santa Magdalena, que, tal com explica el mateix Piñero, "està situada en un punt energètic d'una gran potència i permetrà que ens puguem submergir en les energies més primàries de la terra per connectar amb els aspectes més instintius i intuïtius".

Durant la ruta també es visitarà una necròpolis de tombes excavades a la roca i unes creus de terme "amb un enigmàtic simbolisme esotèric", recalca Piñero.

El punt de trobada de la sortida serà el càmping la Tatgera, situat al quilòmetre 28,7 de la C-12221, que va de Navarcles a Terrassa. La ruta començarà a les deu del matí i tindrà una durada aproximada de tres hores. Els desplaçaments als diversos punts que es visitaran es faran amb els cotxes particulars de cadascú.

Les inscripcions, que tenen un preu de 10 euros per persona, es poden formalitzar trucant al 606 906 976 o enviant un correu a jorpinero@gmail.com. Les places són limitades.