El Temes del Pou de novembre tocarà l'essència de la cuina manresana

Amb una taula rodona, aquest dimecres al vespre al Casino

Redacció
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:02h
Aquest dimecres, 6 de novembre, a les vuit del vespre, es farà una taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, sobre el tema L'essència de la cuina manresana, amb la presència de l'historiador Francesc Comas; Dolors Gómez, impulsora de l'associació Cuineres del Bages; el periodista Salvador Redó, estudiós de la figura del cuiner Ignasi Domènech, i el filòleg Jordi Rodó Rodà, vinculat familiarment al restaurant Suís.

Durant l'acte es presentarà la revista El Pou de la gallina de novembre, que en el reportatge central revisa la història dels restaurants manresans i els plats més tradicionals. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és Roser Torra i Miró, monja benedictina.

Si en altres parts del territori hi ha consolidats –i sobretot ben promocionats– plats típics elaborats amb productes molt determinats, a Manresa, les menges habituals i l'oferta gastronòmica beuen d'un receptari fixat per la figura d'Ignasi Domènech, a partir de l'observació de la cuina quotidiana i de l'emplaçament geogràfic de la ciutat, que, històricament, li proporcionava un ampli i variat abastiment de productes.