L'Ajuntament de Manresa anuncia un increment pressupostari en parcs i vies verdes per al 2020

Així ho van assegurar l'alcalde i el regidor de Ciutat Verda en una reunió mantinguda amb els responsables de l'entitat Meandre

L'Ajuntament de Manresa anuncia un increment pressupostari en parcs i vies verdes per al 2020
L'Ajuntament de Manresa anuncia un increment pressupostari en parcs i vies verdes per al 2020 | Meandre
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:09h
El pressupost per al 2020 de l'Ajuntament de Manresa inclourà una major injecció econòmica per vetllar pel manteniment de parcs i vies verdes de la ciutat. Això és el que van assegurar l'alcalde Valentí Junyent i el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, en una reunió mantinguda amb els responsables de l'entitat bagenca Meandre que tenia per objectiu parlar, precisament, de la dotació econòmica de què gaudirien els espais naturals de la ciutat en el pressupost municipal previst pel 2020.

En la trobada, que també va comptar amb l'assistència de Vicenç Jou (encarregat d'organitzar les sortides saludables del CAP Sagrada Família), Junyent i Huguet van exposar que aquest increment pressupostari es destinaria, principalment, a adequar els dos itineraris verds que surten del Centre Històric de la ciutat: el que arriba fins l'Oller del Mas passant per la Torre de Santa Caterina i el Raval dels Corrons, i el que va des del Pont Vell fins la passera (en construcció) de Can Pol Oli (popularment conegut com el camí de Sant Jaume i Sant Ignasi).

Valorant "positivament" l'aposta de l'Ajuntament per vetllar pel manteniment dels dos itineraris esmentats, des de Meandre es va recordar, però, que hi ha un camí rural "perillós" que hauria, també, de contemplar-se en aquesta injecció econòmica. Es tracta del que uneix el Congost amb els plans de la Torre Lluvià i la falda del Collbaix: "és un sender discontinu que obliga el caminant a xafar l'asfalt, glaçat a l'hivern, i a exposar-se a ser atropellat degut a l'enlluernament provocat per les postes de sol que pateixen els conductors que van direcció Rajadell", manifesten. És per això que demanen al consistori que executi les obres de segregació del camí per a vianants fins a la cruïlla que l'enllaça amb el corriol que porta a la Torre Lluvià.

Altres peticions i temes tractats durant la reunió

Parc de l'Agulla

L'alcalde Junyent va explicar, durant la trobada, que el pla especial del Consorci de l'Agulla inicialment aprovat s'hauria de revisar "perquè hi ha incoherències amb el Pla Director del Pla de Bages", diuen des de Meandre, que alhora celebren que "el nou document que s'aprovarà contempli el trasllat de l'aparcament de caravanes a una nau de Sant Fruitós". Aquesta acció, expliquen, donarà llum verda a l'habilitació de l'"esperat camí" que connectarà el barri de la Parada amb el Parc de l'Agulla.

Parc Josep Vidal i Passeig del Riu

Una de les "bones notícies" que Meandre va rebre durant la reunió va ser la voluntat del consistori manresà d'enderrocar, properament, la discoteca de la Carpa del Riu, una actuació que es pressupostarà per aquest 2020 i que permetrà "adequar i ordenar el Parc Josep Vidal" així com també "donar continuïtat al Passeig del Riu a nivell urbà", es congratulen des de l'entitat manresana.

Parc Fluvial del Cardener

Durant el període de campanya electoral municipal, des de Meandre es van anar desgranant les propostes que, a nivell de medi ambient i espais naturals, creien que els partits havien d'incloure en els seus programes. Una d'elles instava a adequar la riba del Passeig del Riu des de Sant Joan de Vilatorrada fins l'aiguabarreig Cardener-Llobregat, amb la voluntat de garantir l'accés segur al Parc Fluvial del Cardener.

Malgrat que es tracta d'una voluntat compartida amb l'equip de govern de la ciutat, des de l'Ajuntament ja es va advertir, durant l'encontre amb Meandre, que encara no hi ha un projecte global que inclogui totes les accions necessàries per tirar-lo endavant. En aquest sentit, l'entitat celebra que el projecte Vies Blaves de la Diputació sí que contempli aquesta adequació; el que els inquieta és que "serà un dels últims treballs que s'executaran si no ens fem valdre".

Torre Lluvià

Conscients de la "dificultat" d'invertir diners públics per a l'adequació de tot l'interior de la Torre Lluvià ("i més encara quan costa trobar-hi un pla d'usos estable", apunten), els membres de Meandre van exposar, en el marc de la reunió, que tenint en compte la inversió feta fins ara en la recuperació de l'edifici (900.000 euros), "seria important que en aquesta legislatura es fes un esforç pressupostari per adequar els annexos del pati i una aula on les entitats interessades poguessin donar vida a l'equipament". La petició, però, va ser desestimada per part de l'Ajuntament, com a mínim per aquest 2020.