La Fundació del Bàsquet Català guardona Joan Antoni Lozano, «Xano», a títol pòstum

L'històric periodista manresà rep el reconeixement per la seva trajectòria en el món de la ràdio

Els fills de Joan Antoni Lozano, Jan i Judit, tercer i quarta per l'esquerra, amb el premi
Els fills de Joan Antoni Lozano, Jan i Judit, tercer i quarta per l'esquerra, amb el premi | FBC
Redacció
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:05h
Joan Antoni Lozano, "Xano", ha estat reconegut aquest dilluns, a títol pòstum, per la Federació del Bàsquet Català amb el guardó de periodisme esportiu en la categoria de ràdio. En premi ha estat recollit pels seus fills Judit i Jan.

Lozano, que va morir el passat 12 d'octubre, era tot un referent del periodisme manresà que va destacar per les seves gairebé 1.000 retransmissions en directe dels partits del Bàsquet Manresa durant 32 temporades, coincidint, també, amb les etapes més esplendoroses del club del Bages, amb Lligues Catalanes, Copa i Lliga Espanyola.

L'acte de lliurament dels guardons de la Fundació del Bàsquet Català ha tingut lloc al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona. Els Premis Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu pretenen reconèixer el món del periodisme esportiu i, més concretament, als professionals que es dediquen a donar llum al bàsquet, català i de formació.

En aquesta 5a edició, els premis s'han concedit en les categories de ràdio, premsa escrita, premsa digital i fotoperiodisme; i els guardonats han estat: Joan Antoni Lozano (Ràdio Manresa), en ràdio; Xavier Martínez Olivar (Sport), en premsa escrita; Cronómetro de récords, en premsa digital, i Miquel Àngel Forniés, en fotoperiodisme.

Aquests guardons anuals promoguts per la Fundació del Bàsquet Català amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), l'han atorgat un Jurat composat per membres del Patronat de l'FBC i del Departament de Comunicació de l'FCBQ i de la Fundació, presidit per Joan Fa, president de l'FBC. El Jurat ha considerat tant persones (periodistes professionals), formats (programes, tertúlies, reportatges, fotografies, articles,...) com mitjans de comunicació per la seva tasca de seguiment i desenvolupament del Bàsquet Català.